Cheb: Šanci na získání dotací mají další projekty

15.06.2014 20:04

Jedná se třeba o přestavbu domu Mánesova 23 na malometrážní byty nebo revitalizaci hradebního příkopu

Cheb: Šanci na získání dotací mají další projekty
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Městu Cheb by se mohlo podařit získat další dotace z dobíhající Regionálního operačního programu Severozápad. Z dotačního úřadu má totiž informaci, že v programu zbyly prostředky, a proto by na sklonku léta měla být neplánovaně vypsána ještě jedna výzva k předkládání projektů. „V současné době probíhá sumarizace projektů, které bychom v takto krátkém časovém horizontu byli schopni předložit a do konce roku 2015 zrealizovat. Mohlo by se jednat například o přestavbu bytového domu číslo 23 v Mánesově ulici na malometrážní byty pro seniory nebo revitalizaci sportoviště a venkovní scény v hradebním příkopu u divadelního klubu. Každá z těchto akcí by podle předběžných odhadů měla přijít přibližně na 20 milionů korun,“ uvedl chebský starosta Pavel Vanoušek.

Město chce do výzvy opakovaně přihlásit také zastřešení malé ledové plochy na zimním stadionu. Na tuto akci se mu již dotaci před časem získat podařilo, ale kvůli příliš vysokým cenovým nabídkám nebyl vybrán dodavatel a dotace tak musela být odmítnuta. „Připraveny máme rovněž rekonstrukce tří ulic v centru města. Jedná se o Židovskou, Jateční a část ulice Svatopluka Čecha od křižovatky s Májovou po parkoviště za hotelem Hvězda. S ohledem na to, že leží v památkové rezervaci bychom v souladu s požadavky památkářů chtěli při jejich opravách využít v co možná největší míře kamennou dlažbu, která se do historického centra hodí podstatně více než asfalt,“ doplnil starosta.

Vedle investičních akcí by město chtělo získat dotace i na projektovou přípravu některých plánovaných projektů. „U velkých investic se náklady na pořízení projektových dokumentací pohybují rovněž v řádu milionů korun. O dotaci bychom mohli žádat například na projektovou přípravu Městských lázní, přístavby Městské knihovny, úprav bývalého Dominikánského kláštera pro potřeby Základní umělecké školy, revitalizace sportovního areálu Lokomotivy a sídliště Spáleniště nebo propojení Švédského vrchu s centrem města,“ upřesnil starosta.  

Ing. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…