Cheb: Velké byty začne město nabízet k pronájmu levněji

30.08.2011 18:43

Minimální nabídková cena měsíčního nájemného bude u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních činit 4500 Kč.

Cheb: Velké byty začne město nabízet k pronájmu levněji
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Byty o velikosti přes sto metrů čtverečních začne město nabízet k pronájmu s nižší minimální nabídkovou cenou než doposud. Na svém posledním jednání o tom rozhodla rada města. „Minimální nabídková cena za pronájem byla zatím stanovena ve výši 45 korun za metr čtvereční a měsíc. Byty s velikostí třeba přes 150 metrů čtverečních se nám však v poslední době nedařilo za tuto cenu pronajmout," uvedl starosta Pavel Vanoušek. „Jednalo se například o některé byty na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad nebo v domě, kde dříve sídlila prodejna Baťa, či v objektu na rohu pěší zóny a Májové ulice."

Minimální nabídková cena bude proto u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních nově činit 4500 korun, což odpovídá stometrovému bytu. „Jedná se pochopitelně o výchozí cenu. Skutečná výše nájemného bude záviset na nabídkách účastníků výběrových řízení," vysvětlil starosta Vanoušek.

Město Cheb má v současné době v majetku přibližně 1600 bytů. Jejich počet se ale postupně snižuje. Uvolněné byty v domech určených k privatizaci, o jejichž koupi neměli předchozí nájemci zájem, nejsou totiž už nabízeny k pronájmu, ale rovnou k prodeji.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…