Cheb: Velké byty začne město nabízet k pronájmu levněji

30.08.2011 18:43

Minimální nabídková cena měsíčního nájemného bude u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních činit 4500 Kč.

Cheb: Velké byty začne město nabízet k pronájmu levněji
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Byty o velikosti přes sto metrů čtverečních začne město nabízet k pronájmu s nižší minimální nabídkovou cenou než doposud. Na svém posledním jednání o tom rozhodla rada města. „Minimální nabídková cena za pronájem byla zatím stanovena ve výši 45 korun za metr čtvereční a měsíc. Byty s velikostí třeba přes 150 metrů čtverečních se nám však v poslední době nedařilo za tuto cenu pronajmout," uvedl starosta Pavel Vanoušek. „Jednalo se například o některé byty na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad nebo v domě, kde dříve sídlila prodejna Baťa, či v objektu na rohu pěší zóny a Májové ulice."

Minimální nabídková cena bude proto u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních nově činit 4500 korun, což odpovídá stometrovému bytu. „Jedná se pochopitelně o výchozí cenu. Skutečná výše nájemného bude záviset na nabídkách účastníků výběrových řízení," vysvětlil starosta Vanoušek.

Město Cheb má v současné době v majetku přibližně 1600 bytů. Jejich počet se ale postupně snižuje. Uvolněné byty v domech určených k privatizaci, o jejichž koupi neměli předchozí nájemci zájem, nejsou totiž už nabízeny k pronájmu, ale rovnou k prodeji.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…