Cheb: Zástupci vedení města jednali se spolky, působícími na chebském letišti

10.12.2022 6:32 | Tisková zpráva

Na veřejném vnitrostátním letišti Cheb působí dva zapsané spolky: Ultralight Club Cheb a Aeroklub Karlovy Vary.

Cheb: Zástupci vedení města jednali se spolky, působícími na chebském letišti
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Dne 26. 9. 2022 se za přítomnosti bývalého vedení města a spolků působících na chebském letišti konala beseda s občany Podhradu. Hlavním diskutovaným tématem byla stížnost občanů na údajné přelety letadel v nízké výšce nad rodinnými domy při provádění letecké činnosti na letišti Cheb.

Zástupci vedení města navrhli prověření smluvních vztahů mezi městem Cheb a ULC za účelem zavedení povinnosti řešení každého porušení pravidel letového provozu na letišti Cheb. Vzhledem k ukončení mandátu členů tehdejšího vedení města, přešel tento úkol na vedení současné.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Zástupci nového vedení města se za přítomnosti vedoucího odboru majetkoprávního setkali dne 9. 11. 2022 se členy rad spolků ULC a AKKV.

Bylo konstatováno, že aktuálně platná smlouva příslušné formulace o povinnosti zajistit bezpečný provoz obsahuje a není proto nutné do stávajícího znění zasahovat.

Rady spolků konstatovaly, že je v jejich společném zájmu zajištění bezpečného provozu na letišti Cheb, stejně jako respektování přítomnosti blízké zástavby rodinných domů a nepůsobení zbytečného rušení obyvatel.

Mezi další sjednaná opatření ze strany provozovatelů letiště je poskytování informací prostřednictvím měsíčníku a informačním bulletinu Pilot (vydává LAA ČR) o dodržování letových pravidel na letišti Cheb, včetně grafického vyobrazení letištního okruhu, s cílem vyhnout se zástavbě rodinných domů městské části Podhrad. Dále pak při školeních letištního personálu a pilotů opakovaně informovat o povinnosti pilotů vyhýbat se obytné zástavbě přilehlé obce Podhrad, a v neposlední řadě v tomto smyslu informovat návštěvníky chebského letiště. 

V případě potřeby se obě smluvní strany nebrání dalším společným setkáním s veřejností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…