Cheb představil svůj průmyslový park

23.11.2015 11:27

O možnostech nabídky chebského průmyslového parku se zajímal generálního ředitel Czechinvestu.

Cheb představil svůj průmyslový park
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Lokalita Průmyslového parku Cheb se nachází v bezprostřední blízkosti rychlostní komunikace R/6 v těsné blízkosti s Německem.

„První etapa cca 40 hektarů pozemků je již obsazena. Už nyní v chebském průmyslovém parku pracuje v devíti provozech přes 1200 lidí. Zájem je i o druhou etapu. Naším cílem je připravit tyto plochy tak, aby byly zajímavé pro příliv nových investorů. Máme vytipovanou lokalitu, kde v současné době hospodaří Školní statek.  Již jsme jednali se zástupci Karlovarského kraje i s panem ředitelem statku o možné směně pozemků, tak aby nové plochy vyhovovaly podnikatelským záměrům školy,“ uvedl diskusi starosta města Petr Navrátil.

„O chebský průmyslový park je značný zájem ze strany investorů. Jeho strategická poloha a napojení na infrastrukturu je rozhodujícím faktorem. V případě dalšího rozvoje, mluvíme zde o druhé etapě, je potřeba vyvolat jednání na ministerstvu životního prostředí a ministerstvu školství, aby možná směna pozemků pro Školní statek nastartovala přípravu tohoto rozsáhlého projektu,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Jednání se zúčastnili také zástupci města Mariánské Lázně, kteří ve svém příspěvku zhodnotili situaci na trhu pracovních sil a odlivu lidí z oblasti lázeňství a cestovního ruchu.

„Je potřeba vnímat, že rozvoj průmyslových zón v kraji je příležitost pro navýšení pracovních možností. Je třeba přivést takového investora, který by pro kraj, nebo město znamenal výraznou pomoc a podporu do budoucna. Takovým podnikatelským subjektem je Sokolovská uhelná pro oblast Sokolovska,“ řekl Pánik.  

Generální ředitel Czechinvestu pan Karel Kučera přislíbil možnou pomoc při dalších jednáních. Doporučil i některé kroky při uzavírání smluv s firmami.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.