Chomutov: Město nejspíš našlo tajnou hernu, teď je na řadě policie

03.07.2015 21:16

Úředníci opakovaně kontrolovali Sportbar na náměstí 1. máje. Mají podezření, že je tam černá herna.

Chomutov: Město nejspíš našlo tajnou hernu, teď je na řadě policie
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

V provozovně je oddělená část, podle sdělení obsluhy jde o neveřejný klub hráčů, kam mají přístup pouze registrované osoby. Zaměstnanci Sportbaru do této části městské kontrolory nepustili. Ti pojali podezření, že se může jednat o nelegální hernu a obrátili se na policii. Bylo podáno trestní oznámení na podezření z trestného činu neoprávněného provozování loterie a daňový únik. Případ teď řeší policie. Na případ upozornil rovněž občan na veřejném zasedání zastupitelstva města.

„Město nic dalšího dělat nemůže. Můžeme provést kontrolu, ale nemáme žádné nástroje, nemůžeme uložit sankci, zabavit nelegální zařízení ani nic jiného,“ říká k tomu ekonom města Jan Mareš. Může se pouze obrátit na policii, ministerstvo financí a daňovou správu, což se také stalo.

Bohužel již nyní víme, že se připravuje další obdobná provozovna

V Chomutově se jedná již o druhý případ tzv. nelegální herny, které fungují na principu svěřeneckého fondu. První černá herna byla zdokumentována v provozovně Slávie club v ulici 28. října, kde dalo město podnět k zahájení úkonů v trestním řízení již v polovině května. Bohužel již nyní víme, že se připravuje další obdobná provozovna.

Vedle toho funguje na dvě desítky tzv. kvízomatů, což jsou převlečené automaty. Po zodpovězení banální otázky může hráč hrát, čímž provozovatelé obcházejí zákon. Ministerstvo financí tvrdí, že si na kvízomaty tvrdě došlápne, nicméně policie v Ústeckém kraji tyto přístroje dosud nepovažovala za loterijní zařízení. Tenhle týden ale policie zasáhla v Praze a Českých Budějovicích, takže je naděje, že problematiku kvízomatů začne řešit i v Chomutově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.