Chomutov: Vyrovnání na Kamenčáku - Za třicet staveb o dvanáct milionů korun méně

11.03.2018 8:37

Po zhruba deseti měsících budou zastupitelé znovu schvalovat návrh na vypořádání majetku se společností CV Relax a.s., které byla před dvěma lety vypovězena smlouva na podnájem areálu Kamencového jezera. Oproti loňskému roku mají zastupitelé na stole částku o dvanáct milionů nižší, rada města totiž doporučila zastupitelům řídit se znaleckým posudkem s nejnižší odhadní cenou. Ta činí 20,2 milionů korun.

Chomutov: Vyrovnání na Kamenčáku - Za třicet staveb o dvanáct milionů korun méně
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Jednání jsou vleklá, město chce v areálu pořádat nejrůznější sportovní a kulturní akce a to není možné, když ani záchodky nejsou v jeho majetku,“ řekl náměstek primátora David Dinda s tím, že protahující se jednání může bránit i dalšímu rozvoji areálu, na který nyní probíhá architektonická soutěž.

Vloni v dubnu zastupitelstvo mělo schvalovat částku 32 milionů korun, ve znaleckém posudku však byla nalezena chyba. Ten byl opraven a město si nechalo zpracovat ještě druhý kontrolní posudek. Návrh na vypořádání počítá s odkupem třicítky staveb. „Jedná se například o pět veřejných toalet, kanalizaci, grill bar, několik stánků, objekt Marína či nemovitosti v areálu Banda,“ vyjmenovává část nemovitostí vedoucí odboru majetku města Pavlína Kolářová.

Podnájemní smlouva byla vypovězena v dubnu roku 2016. V červenci a srpnu tehdy město od společnosti vykoupilo za necelých osm milionů korun pokladní a odbavovací systém, datové rozvody, vybavení chatek a další majetek nezbytně nutný k provozu areálu. Město začalo také s rekonstrukcemi a opravami zanedbaného majetku, do kterého investovalo necelých 60 milionů korun, z toho nejvíce do nového centrálního mola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…