Chrudim: Kompletní uzavírka parku Střelnice pokračuje

27.04.2019 20:06

Termín uzavírky parku byl prodloužen do 29. dubna.

Chrudim: Kompletní uzavírka parku Střelnice pokračuje
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Pokud bude zřejmé, že plánované práce budou probíhat s menší intenzitou (např. z důvodu klimatických podmínek), nebo pokud se podaří práce provést v dřívějším termínu, bude park pro veřejnost otevřen. O takovém případném otevření budeme informovat.

Otevřením parku se rozumí průchozí komunikace parkem. V částech ramene, kde budou probíhat práce v korytě nebo na nábřežních zdech, budou tyto dílčí části pro veřejnost uzavřeny tak jako doposud.

Realizace celého projektu byla naplánována od podzimu do jara, a to zejména s ohledem na vegetaci v místě realizace. To s sebou přináší nemalé problémy a rizika spojená s počasím. Postup prací je velmi náročný a musí být do určité míry upravován s ohledem na aktuální stav počasí. Z tohoto důvodu také např. není předem možné pevně stanovit, kdy přesně dojde k odvozu sedimentů a navážení většího množství materiálu na stavbu, s čímž souvisí nutnost úplného uzavření parku pro veřejnost.

Jak jsme již informovali, je nutné průběžně sledovat aktuální informace o uzavírce parku na webu města a respektovat aktuální dopravní značení. Stále dochází ze strany obyvatel k nerespektování zákazu vstupu do parku i k ničení dopravního značení a zábran na přístupových cestách. Touto neukázněností někteří občané vystavují sebe i ostatní nebezpečí úrazu a ztěžují práci dodavateli.

Na průběh stavby dohlíží odborný technický dozor a autorský dozor. Stavbu rovněž sledují mimo jiné odborníci z Agentury ochrany přírody a krajiny, z Krajského úřadu Pardubického kraje, odboru životního prostředí a zemědělství i z Povodí Labe. O postupu realizace je informován poskytovatel dotace.

Souhrnné informace k projektu, včetně situačního plánu, najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…