Chrudim: Rekonstrukce vnitřku radnice bude zahájena co nevidět

30.06.2017 7:36

Chrudimští radní na svém jednání 26. června 2017 mimo jiné schválili i vyhodnocení veřejné zakázky na rekonstrukci elektroinstalace a dalších úprav vnitřních prostor objektu radnice na Resselově náměstí.

Chrudim: Rekonstrukce vnitřku radnice bude zahájena co nevidět
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Vítězem se stala chrudimská firma VIKTORSTAV, jejíž vítězná nabídka činila bezmála 11 milionů korun.

„Jedná se o druhou letošní investiční akci týkající se radnice. Ta první, při níž probíhá oprava průčelí radnice, byla zahájena již na konci dubna,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček. 

V současné době vrcholí stěhování zaměstnanců i vedení radnice do náhradních prostor, které budou především ve druhé budově městského úřadu na Pardubické ulici, případně v budově Staré radnice nebo objektu čp. 29 v Široké ulici. O aktuálním umístění všech stěhovaných odborů i pracovníků je veřejnost informována prostřednictvím webových stránek města, Chrudimského zpravodaje, facebookového profilu i informační tabule u budovy rekonstruované radnice.

„Stavební práce by měly být zahájeny zhruba v polovině července a budou trvat až do konce letošního roku. Po tu dobu bude radnice na Resselově náměstí zcela uzavřena,“ doplňuje starosta Petr Řezníček.

V rámci připravované stavby dojde kromě samotné kompletní rekonstrukce elektroinstalace včetně nového řešení rozvaděčů a proudové ochrany například k rekonstrukcím sociálních zařízení včetně stoupacích rozvodů, řešení sanačních omítek v postižených prostorách, vybavení klimatizačními jednotkami v horních podlažích, ale i ke stavebním pracím ve dvoře objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…