Chrudim: Úředníci prošli školením odhalování falešných dokladů

31.01.2020 20:21

Chrudimští úředníci si prohloubili znalosti v problematice úředních dokladů. Zákulisí a zejména metody práce při odhalování falešných dokladů jim poodhalili experti cizinecké policie z Pardubického kraje.

Chrudim: Úředníci prošli školením odhalování falešných dokladů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Naši úředníci procházejí v průběhu roku mnoha školeními. Doba je rychlá, vše se vyvíjí o překot, pochopitelně se tak úředníci musí průběžně vzdělávat, prohlubovat a ideálně i rozšiřovat své kompetence a znalosti,“ říká chrudimský starosta František Pilný.

Školení využili především úředníci přepážkových pracovišť, ale nejen oni. Velmi zajímavé školení přilákalo k dobrovolné účasti i další pracovníky úřadu, celkově tak výkladu naslouchalo 60 osob. Jeho těžištěm bylo seznámení se s ochrannými prvky nejčastěji užívaných dokladů a došlo i na příklady, jak se je pachatelé nejčastěji pokouší falšovat.

„Školení nám v rámci svých bezpečnostně-preventivních programů poskytlo Krajské ředitelství Policie ČR Pardubického kraje, Odbor cizinecké policie. Policistům za ochotnou a příjemnou spolupráci moc děkujeme,“ říká Mgr. Eva Doležalová, vedoucí Odboru správního Městského úřadu Chrudim. „Kolegyně a kolegové ocenili například i tipy, jak odhalit falešné doklady bez nutnosti použít sofistikované přístroje,“ dodává.

Po skončení zajímavé prezentace měli účastníci školení možnost prohlédnout si na dvoře úřadu tzv. schengenbus – automobil napěchovaný moderní technologií, který je využíván jako pojízdná laboratoř při terénní činnosti cizinecké policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…