Chrudim obhájila nejvyšší kategorii „A“ z oblasti místních Agend 21 i v roce 2015

04.12.2015 20:26

Za účasti Jana Kříže, náměstka ministra, Anny Kárníkové, ředitelky odboru udržitelného rozvoje na Úřadu vlády ČR, Aleny Šteflové, ředitelky Kanceláře WHO v ČR a Michala Broži, ředitele Informačního centra OSN v Praze proběhlo v Kaiserštejnském paláci v Praze na Malé Straně v rámci konference Národní sítě Zdravých měst ČR ocenění i našeho města – města Chrudim.

Chrudim obhájila nejvyšší kategorii „A“ z oblasti místních Agend 21 i v roce 2015
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

22. Konference Národní sítě Zdravých měst (NSZM) proběhla ve spolupráci s Radou vlády pro udržitelný rozvoj, připomněla současně výročí 70 let OSN a ukázala „neudržitelnější“ certifikovaná místa v Česku, nabídla řadu inovací a inspirací z praxe měst a regionů na témata související s kvalitou úřadů, zapojováním veřejnosti, plánováním a řízením či s mezinárodní spoluprací.

V rámci panelové diskuse proběhla prezentace našeho města, které realizuje projekt Zdravé město a místní Agendu 21. Zástupci města Chrudim představili přítomným, jak naplňují závazky z oblasti zdraví, jak je ve městě rozvíjeno dobrovolnictví či jak město zapojuje veřejnost do dalšího rozvoje města.

Starosta města Petr Řezníček zdůraznil význam spolupráce celého úřadu, pokud se má město rozvíjet kvalitně, a zejména pak nezbytnost otevřené diskuse s občany a dlouhodobost snahy města získat vzájemnou důvěru a podporu svých hlavních partnerů – neziskových organizací, škol, podnikatelů i samotných občanů.

Aby mohlo město Chrudim získat toto uznání a ocenění, bylo třeba prokázat, jak postupuje v oblasti udržitelného rozvoje ve všech jeho oblastech (veřejná správa, životní prostředí, udržitelná spotřeba a výroba, doprava, zdraví, sociální oblast, výchova, vzdělání, ekonomika a podnikání, kultura a globální odpovědnost). V říjnu jsme se podrobili přísnému auditu ze strany externích expertů. Ti prostudovali předepsanou dokumentaci a byli přítomni i kontrole, která byla volně přístupná veřejnosti. Poté proběhlo zhodnocení města v pracovní skupině pro místní Agendy 21, která pracuje při Ministerstvu životního prostředí. 

Gratulaci a ocenění obdrželi zástupci našeho města z rukou Marie Petrové, předsedkyně Pracovní skupiny pro MA21 Rady vlády pro udržitelný rozvoj a ředitele Národní sítě Zdravých měst Petra Švece.
Město Chrudim tak potřetí obhájilo nejvyšší kategorii v oblasti místních Agend 21 – kategorii“A“. V tomto roce dosáhlo této kategorie nově i město Litoměřice.

Více informací k akci naleznete na www.ZdravaMesta.cz/konference2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…