Další části Havířova mají svoji kanalizaci

09.08.2015 20:23

V částech Havířova Životice a Prostřední Suchá skončila výstavba splaškové kanalizace, která trvala jeden rok. Lidé bydlící v ulicích Zelená, Na Dolanech, Severní, Na Polanech, Padlých Hrdinů, Ovocná, Na Osinách, Hornosušská a Protější se tak nově napojují, v obou částech města se to týká přibližně 780 obyvatel.

Další části Havířova mají svoji kanalizaci
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Převzetí díla, které pro město Havířov stavěli pracovníci společnosti OHL ŽS, proběhlo v úterý 4. srpna 2015 za účasti představitelů města, stavitelské firmy, předsedů občanských komisí v Havířově a dalších hostů. "Jsem velmi rád, že dobře skončila důležitá stavba, kterou plníme dluh vůči životnímu prostředí. Jedná se o velmi náročné stavby, které nejsou vidět a o to jsou důležitější," řekl na setkání primátor Havířova Daniel Pawlas, který také poděkoval bývalým zastupitelům města za přípravu a zahájení stavby.

V Životicích je nově přes 6 kilometrů splaškové kanalizace včetně 119 přípojek a 3 čerpacích stanic. V Prostřední Suché stavbaři vybudovali 966 metrů kanalizace s 56 přípojkami. V rámci stavby kanalizace v této části města prošla rekonstrukcí na Hornosušské ulici stávající dešťová kanalizace v déle 554 metrů.

Cena díla je 69,18 milionu korun bez DPH a projekt je spolufinancován z prostředků Státního fondu životního prostředí, který může poskytnout podporu až 52,6 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…