Děčín: Radní se zabývali podnětem občanů k rekonstrukci bývalé knihovny

28.08.2018 8:37

Na svém pravidelném jednání radní více než hodinu a čtvrt diskutovali o rekonstrukci bývalé knihovny pro potřeby výkonu přenesené působnosti v oblasti sociálně právní ochrany dětí na odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Někteří občané se totiž na město obrátili s podnětem zachovat tyto prostory ve stávající podobě a najít pro ně přijatelnější využití.

Děčín: Radní se zabývali podnětem občanů k rekonstrukci bývalé knihovny
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Objekt knihovny je v tuto chvíli již šest let nevyužíván a město řeší akutní situaci nevyhovujících prostor pro citlivé agendy úřadu a snaží se tak vylepšit prostředí zejména pro občany, kteří potřebují projednat choulostivé rodinné problémy. Vedení města a příslušní úředníci ve spolupráci s architektem dlouhodobě zvažují, jak citlivě přistoupit k rekonstrukci prostor a jejich dočasnému uzpůsobení provozu sociálky. Jiné prázdné domy ve městě totiž není možné využít, protože nejsou v majetku města a jejich získání je nejen náročné a nejisté, a to dokonce v horizontu několika let, ale také finančně výrazně nákladnější, než úprava budovy knihovny. „Radní se shodli na tom, že záměr i nadále pokračuje. Přízemní prostor však je zamýšleno řešit tak, aby v případě jiného rozhodnutí v budoucnu bylo možné jej opět otevřít a využívat v odlišném režimu, než nyní radnice plánuje. Uskutečnění sanace vlhkého zdiva, výstavby toalet, bezbariérovosti a regenerace cenných prvků budovy pak bude objektu pouze ku prospěchu a umožní také rekonstrukci sálu v horním podlaží k využití občanům i zastupitelům,“ vysvětlil Jiří Anděl, náměstek primátorky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…