Děčín: Revitalizace Podmokel bude trvat déle

31.05.2019 6:32

Obnova historické části Podmokel v Děčíně se protáhne o několik měsíců. Při realizaci stavby totiž došlo k několika neočekávaným překážkám, které vedly k pozastavení prací a tím i k prodloužení termínu dokončení.

Děčín: Revitalizace Podmokel bude trvat déle
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Při zpracování projektové dokumentace poskytl vlastník sítě podzemního plynárenského zařízení nepřesné údaje o trase vedení jeho zařízení. Na tuto skutečnost se přišlo při výkopových pracích pro osazení pěti stromů v dolní části ulice Prokopa Holého. Několikrát jsme celou situaci s vlastníkem sítě projednali, nicméně jediným řešením je pro něj přeložka zařízení,“ popisuje náměstek děčínského primátora Vladislav Raška s tím, že je potřeba upravit projektovou dokumentaci.

Povolení k výkopovým pracím se očekává během července, samotná výsadba stromů bude ale moci proběhnout až v době vegetačního klidu. Tím se termín dokončení celé stavby výrazně prodlouží.

„Vnímáme, že si veřejnost přeje, aby byla revitalizace Podmokel dokončena co nejdříve. Tyto a další komplikace ale zkrátka nejsme schopni ovlivnit,“ dodává Vladislav Raška. 
Do harmonogramu prací již loni výrazně zasáhla Římskokatolická farnost Děčín IV, která v době, kdy bylo vydáno stavební povolení, nečekaně požádala o změnu stavby oproti schválené projektové dokumentaci. Práce kolem kostela tak byly pozastaveny.

„Spolu s právníky jsme s vlastníkem pozemku jednali, nicméně vlastník odmítl jakýkoliv kompromis. Tím došlo k výraznému zpoždění stavby,“ dodává primátor Děčína Jaroslav Hrouda. I v tomto případě dochází k přepracování projektové dokumentace.

Podle uzavřené smlouvy na revitalizaci Podmokel má zhotovitel na provedení stavby 435 dní. Pokud se ale na stavbě nepracuje, doba trvání realizace se tím prodlužuje o tolik dní, o kolik byly práce pozastaveny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…