Den s Integrovaným záchranným systémem v Pohořelicích se uskuteční podruhé

20.06.2017 15:33

Město Pohořelice pořádá v rámci realizace projektu Bezpečnější Pohořelice 2017, který je spolufinancován z rozpočtu Jihomoravského kraje, dotačního programu prevence kriminality, DEN S INTEGROVANÝM ZÁCHRANNÝM SYSTÉMEM V POHOŘELICÍCH. Akce se koná dne 21. června 2017 od 8 do 14 hodin. Je určena žákům základních škol správního obvodu obce s rozšířenou působností Pohořelice.

Den s Integrovaným záchranným systémem v Pohořelicích se uskuteční podruhé
Foto: pohorelice.cz
Popisek: Pohořelice

V rámci akce předvedou zapojené složky integrovaného záchranného systému jako hasiči, policie, Československý červený kříž, městská policie atd. zásah při simulované dopravní nehodě, dále budou pro žáky základních škol připravena stanoviště jednotlivých složek, kde si procvičí první pomoc, prohlédnou si měřící auta dálniční policie, hasičskou techniku, vyzkoušet si otočný simulátor BESIPu z Brna a mnohé další.

Akce se koná na parkovišti vedle fary na nám. Svobody a na přilehlém dětském hřišti. Z technických důvodů bude parkoviště a přilehlé prostranství od ranních hodin do 15 hodin dne 21. 6. 2017 uzavřeno. Viz plánek akce. K bytovým domům u městského parku a k zadním vratům ZŠ Lidická bude umožněn příjezd silnicí od staré Radnice.

Organizátoři akce děkují obyvatelům dané lokality za pochopení.

Projekt Bezpečnější Pohořelice 2017 kromě výše uvedené aktivity Den s Integrovaným záchranným systémem v Pohořelicích zahrnuje také další aktivity jako besedy v rámci Klubu seniorů zaměřené na témata bezpečnosti, uskuteční se přednáška pro veřejnost SEKTY A NOVÉ NÁBOŽENSKÉ SMĚRY. Pro pracovníky škol celého správního obvodu bude uspořádána vzdělávací aktivita NEBEZPEČNÝ ÚTOČNÍK VE ŠKOLE. Projekt podpoří také činnost Klubu mladých OÁZA v Pohořelicích. V měsíci září se bude konat celoměstská kampaň NAUČ SE ŘÍCI NE!, která se zaměřuje na zvýšení povědomí u dětí a mladistvých o riziku závislosti (drogy, hazardní hry ....)

Celkové náklady projektu činí 146 000,00 Kč, z toho dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje je ve výši 102 000,00 Kč.
Realizace projektu probíhá do konce roku 2017.

Projekt je realizován ve spolupráci se Střediskem volného času Pohořelice, městskou policií a ZŠ a MŠ Pohořelice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…