Do Jeseníku jezdí turisté z Evropy i zámoří

09.02.2020 13:34

Návštěvnost Informačního centra Jeseník pokořila stotisícovou hranici. Turisté přitom nemíří do města sevřeného horami pouze z Čech, Moravy a Slezska, ale také ze vzdálenějších míst Evropy a zámoří.

Do Jeseníku jezdí turisté z Evropy i zámoří
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Katovnu v období let 2016 až 2019 navštívilo celkem 108 222 turistů. Z toho 96 454 návštěvníků bylo české národnosti - nejčastěji z krajů Moravskoslezského, Olomouckého, Středočeského, hlavního města Prahy a Jihomoravského kraje. Cizinců pocházejících převážně ze zemí sousedících s Českou republikou přijelo 11 768, nejpočetnější skupinu tvořili naši polští sousedé.

„Nejvíce lidí již tradičně přijíždí v období letních prázdnin, a to zejména v srpnu, kdy návštěvnost šplhá na více než 300 turistů za den. V období letní sezony u nás nejvíce uslyšíte češtinu, polštinu, němčinu, angličtinu a slovenštinu,“ uvedl Jan Mrosek, vedoucí oddělení cestovního ruchu Městského úřadu Jeseník. Méně časté výletníky tvoří Nizozemci, Angličané nebo Irové. V návštěvní knize jsou však pozdravy i od občanů z USA, Mexika či Salvadoru.

„Nejvýznamnější skupinu turistů tvoří rodiny s dětmi, lázeňští hosté, seniorské zájezdy a studenti. Ti k nám jezdí v rámci nejrůznějších studentských projektů nebo jen tak za horským dobrodružstvím,“ dodal Jan Mrosek. Zajímavými návštěvníky jsou také cizinci žijící a pracující v Praze, Brně, Olomouci či Ostravě, kteří svůj volný čas tráví poznáváním atraktivit naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…