Domažlice: Objekt pivovaru je zahrnut do celonárodní výstavy Má vlast cestami proměn

17.05.2022 14:05 | Tisková zpráva

Zrekonstruovaný objekt domažlického pivovaru bude součástí putovní expozice Má vlast cestami proměn, která je poděkováním autorům proměn objektů napříč Českem za odpovědnou péči o společný domov.

Domažlice: Objekt pivovaru je zahrnut do celonárodní výstavy Má vlast cestami proměn
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Letos vstoupí unikátní putovní výstava Má vlast cestami proměn – příběhy domova, na které spolupracuje celá země, do 14. ročníku. 

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35898 lidí
V sobotu 18. června 2022 v 11 hodin jej slavnostně zahájí spolek Cestami proměn a jeho partneři v nádherném prostoru Strahovského kláštera, za jeho vlídné a velmi vstřícné spolupráce,"  uvedla Drahomíra Kolmanová, ředitelka spolku Cestami proměn, z.s.

Výstavu pořádá spolek Cestami proměn pod záštitou předsedy Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, Ministra kultury ČR, Ministra pro místní rozvoj a předsedy Asociace krajů ČR. Hlavním partnerem ročníku je Královéhradecký kraj. Partnery jsou kraje ČR, Česká komora architektů, Spolek pro obnovu venkova a další organizace. Strategickým partnerem společnost Info Nova, s.r.o.

V minulých letech se výstava proměnila z národní v mezinárodní. Jako každý rok ukáže proměny ze všech krajů ČR i ze Slovenska, výstava bude již tradičně putovat po České republice a Slovensku, opět vycestuje do Gruzie a letos také do Nizozemska na světovou zahradnickou výstavu FLORIADE EXPO 2022. Plakáty, které se vrátí z putování po knihovnách, budou uloženy v depozitáři Národní knihovny, a díky tomu i dále k dispozici zájemcům a badatelům.

Průběh celodenního slavnostního zahájení se bude podobat minulým ročníkům. Hymnou jej zahájí famózní operní pěvec a duše proměny hradu Grabštejn na Liberecku Luděk Vele. Setkají se Srdce vlasti a všechna Srdce krajů nesená v rukách krajských partnerů, tepající zdravím pod dohledem pana prof. Pirka. Vítězné proměny ocení pan arch. Josef Pleskot s odbornou porotou. Den roztančí soubory Hořeňák a Hořeňáček, odpoledne vystoupí AG Flek a program uzavře v kostele Schola strahovských spolubratří a strahovský regenschori Vladimír Roubal (střídavě zpěv a varhany). Společně s patronkou Blankou Stehlíkovu a další osobností pokřtíme katalog proměn. Slavnostní zahájení si nelze představit bez přehlídky umu lidských rukou – stánků držitelů certifikátů Asociace regionálních značek, prezentace krajů a tolik cenného udržování řemesel péčí učňovských škol. Děti potěší dětský koutek. Vstup bude opět volný. V infostánku budou k dispozici zázračná loga výstavy. Ta umožní výhodný vstup do klášterní knihovny a obrazárny, do galerie Miro a Muzea miniatur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…