Dvůr Králové nad Labem: Hasičská a sportovní legenda se loučí

30.11.2022 20:27 | Tisková zpráva

Jeden z nejdéle sloužících hasičů – Zdeněk Šedivka je u profesionálního sboru bezmála 43 let. Pracoval jako výjezdový hasič a velitel družstva, od roku 2014 se jeho jméno neodmyslitelně pojí s funkcí velitele stanice ve Dvoře Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Hasičská a sportovní legenda se loučí
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

K poslednímu listopadu jeho služební poměr končí, v letošním roce oslavil 65. narozeniny. Od 1. prosince bude novým velitelem královédvorské hasičské stanice Petr Špatenka. Zdeněk je tělem i duší nejen hasičem, ale zároveň i sportovcem. Má všechny potřebné vlastnosti, jako je odhodlanost, férovost, vytrvalost a smysl pro týmovou spolupráci, díky kterým vždy byl a je skvělým vzorem nejen pro další generaci sportovců, ale především pro další generaci hasičů.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

I za to všechno byl Zdeněk Šedivka oceněn prestižním titulem Hasič roku 2018. Za jeho celoživotní příkladnou činnost v hasičském záchranném sboru pak Zdeňka Šedivku ocenili zastupitelé Dvora Králové nad Labem Cenou města za rok 2018.

Ať už jako hasič nebo velitel zásahu byl Zdeněk u množství událostí. Stejně tak je ale aktivní v oblasti hasičských sportů. Dlouhá léta byl reprezentantem ČSSR a ČR v požárním sportu, u HZS KHK byl navíc vedoucím krajského reprezentačního výběru požárních sportovců. Svými výkony i vedením svěřenců se zasloužil o výbornou reprezentaci České republiky i krajského hasičského záchranného sboru.

Jako jeden z organizátorů stál Zdeněk spolu s kolegy z královédvorské stanice za Mistrovstvím České republiky v klasických disciplínách CTIF nebo za pořádáním krajské soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod, které hostil Dvůr Králové nad Labem v roce 2020 při příležitosti 50. výročí založení místních profesionálních hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…