Dvůr Králové nad Labem: Nové parkovací automaty v centru umožní platbu kartou

27.11.2022 20:13 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem začalo s postupnou výměnou parkovacích automatů, v centru města jich bude během zhruba dvou týdnů nahrazeno zatím osm. Moderní parkovací automaty umožní placení parkovného také prostřednictvím platební karty.

Dvůr Králové nad Labem: Nové parkovací automaty v centru umožní platbu kartou
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„Stávající parkomaty byly již zastaralé, zvyšovala se jejich poruchovost a také byl čím dál nákladnější jejich servis. Proto jsme přistoupili k obměně a parkovací automaty budou nahrazeny moderními přístroji. Ty umožňují platbu kartou, což řada občanů v dnešní době jistě ocení,“ říká starosta Jan Jarolím.  V tuto chvíli je nový parkovací automat nainstalován na parkovišti v ulici Josefa Hory, tedy naproti poště.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

„Výměna parkomatů v centru města potrvá asi dva týdny a podle postupu prací bude během této doby provoz vybraných parkovacích automatů omezen. Také proto nebudeme v této době kontrolovat placení parkovného,“ vysvětluje Jan Štípek, ředitel Městské policie Dvůr Králové nad Labem, a pokračuje: „Během výměny bude demontován parkomat v Komenského ulici, nový sem však již umisťovat nebudeme. Občané tak budou k zaplacení parkovného v této lokalitě využívat parkomat buď v ulici Josefa Hory, nebo ve Švehlově ulici.“

Nové parkovací automaty budou zatím fungovat jako ty dosavadní. „V průběhu příštího roku však plánujeme, že by řidiči při platbě parkovného začali zadávat také registrační značku vozidla. Díky tomu bychom například mohli sjednotit služby elektronického parkování, zavést systém bonusových služeb, občanům by to umožnilo hradit parkovné i z jiných automatů nebo vzdálenou platbou, navíc by mohla odpadnout i nutnost tisknout parkovací lístky,“ dodává Jan Štípek.

Kromě platby kartou budou nové parkomaty i nadále umožňovat platbu parkového prostřednictvím aplikace SEJF pro chytré telefony nebo prostřednictvím SMS zprávy. Město Dvůr Králové nad Labem zakoupilo celkem jedenáct nových parkovacích automatů. Celkem za ně zaplatilo 1,9 mil. Kč bez DPH, v částce je započítáno i poskytování servisních služeb po dobu pěti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…