Dvůr Králové nad Labem: O metropolitní síť je zájem, město ji pronajímá podnikatelům i organizacím

02.05.2019 16:01

Od loňského roku město Dvůr Králové nad Labem pronajímá zájemcům z řad podnikatelů a organizací svou metropolitní síť. Ti tak mohou využít např. vysokorychlostní internetovou konektivitu nebo datové propojení zájmových bodů.

Dvůr Králové nad Labem: O metropolitní síť je zájem, město ji pronajímá podnikatelům i organizacím
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Máme uzavřeno několik smluv a další zájemci postupně přibývají, což nás těší,“ říká místostarosta města Jan Helbich.

Případní zájemci se mohou na ceník a všeobecné podmínky, které jsou nedílnou součástí vzorové smlouvy, podívat na stránkách města www.mudk.cz/man. Cena za pronájem se odvíjí od délky využívané optické trasy a počtu pronajatých vláken.

Také letos město Dvůr Králové nad Labem připravuje rozšíření metropolitní sítě. „Chtěli bychom realizovat dopojení připravených úseků v Lipnici, chráničky budou položeny také v části ulic Dukelská a Raisova. Zároveň chystáme napojení dalších čtyř významných budov ve městě. V následující etapě by měla být metropolitní síť rozšířena do Žirče nebo do areálu Tyršova koupaliště,“ podotýká Jan Helbich.

Město Dvůr Králové nad Labem začalo metropolitní síť, tedy systém zemních kabelů umožňující pevné připojení bodů a zajišťující vysokorychlostní přenos dat, budovat před lety s cílem propojit všechny městské organizace. V současné době je připojeno více než 35 budov, kromě městského úřadu jsou mezi nimi budovy mateřských, základních i středních škol, hlavní budova technických služeb města, MěVaK, Lesy města, městská policie i Policie ČR, hasičská stanice ve Dvoře Králové nad Labem a řada dalších.

„Organizace využívají jak vysokorychlostní internetovou konektivitu, tak zálohování dat do městského technologického centra nebo sdílené služby IP telefonní ústředny,“ uvádí vedoucí odboru informatiky Ondřej Samek a dodává: „Prostřednictvím metropolitní sítě je provozován také kamerový systém královédvorské městské policie.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…