Dvůr Králové nad Labem: Schodišťová věž stojí, stavbaři nyní pracují uvnitř, dále na střeše a v podkroví

31.10.2018 19:54

Také v říjnu pokračovala rekonstrukce budovy A ZŠ Schulzovy sady, kterou provádí společnost Chládek a Tintěra, a. s., Pardubice. Postavena je již schodišťová věž pro bezbariérový přístup, stavbaři dále pracují na střeše a v podkroví.

Dvůr Králové nad Labem: Schodišťová věž stojí, stavbaři nyní pracují uvnitř, dále na střeše a v podkroví
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„V současné době se ve schodišťové věži provádí betonáž podest a mezipodest schodiště včetně ramen. V podkroví probíhá příprava pro betonáž chodby, osazují se střešní okna a provádí se montáž nosné konstrukce podlahy v podkroví. Byla zahájena realizace vnitřních rozvodů vodovodu, kanalizace, ústředního topení a elektroinstalací,“ říká k postupu stavebních prací Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku na královédvorském městském úřadě.

Na stavbě na konci září na základě podnětu kontrolovali pracovníci Krajské hygienické stanice Hradec Králové koncentraci minerálních a azbestových vláken v ovzduší ve vybraných učebnách rekonstruované budovy. Měření ukázala, že nedošlo k překročení přípustné limitní koncentrace, neboť hodnoty jsou pod hladinou měřitelnosti.

Rekonstrukce budovy A ZŠ Schulzovy sady je nejnákladnější stavební projekt letošního roku, který město Dvůr Králové nad Labem realizuje. Kromě přistavené schodišťové věži s novým schodištěm a výtahem, která je napojena na všechna stávající podlaží a zajistí bezbariérový přístup do školy, budou v podkrovním prostoru vybudovány nové odborné učebny včetně zázemí a v prostorách nad tělocvičnou prostory pro školní poradenské pracoviště. Budova bude mít rekonstruovanou střechu, dojde k úpravě venkovních ploch školní zahrady a k rekonstrukci oplocení školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…