Dvůr Králové nad Labem: Ve Strži vzniklo nové asfaltové hřiště na streetball, stojí zde i tenisová zeď

07.11.2020 16:58

V polovině října začala vedle hřiště s umělým povrchem u ZŠ Strž stavba dalšího hřiště, tentokrát asfaltového.

Dvůr Králové nad Labem: Ve Strži vzniklo nové asfaltové hřiště na streetball, stojí zde i tenisová zeď
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

 „Po nezbytných zemních pracích zde vzniklo hřiště s asfaltovým povrchem o rozměrech 10,5 krát 21 metrů s tenisovou zdí dlouhou 10,5 metru a vysokou 3 metry. Dále zde byl nainstalován basketbalový koš na streetball a drobný mobiliář jako odpadkový koš, lavičky a stojan na kola. V tuto chvíli práce na hřišti skončily, na jaře ale bude třeba hřiště ještě nalajnovat,“ uvedl starosta Jan Jarolím. Nové hřiště je určeno jak pro veřejnost, sportovní týmy nebo spolky, tak samozřejmě pro žáky z blízké školy.

„Věřím, že hřiště bude hojně využívané jak obyvateli ze Strže, tak sportovci z celého města. Jeho stavba je dalším krokem ke zlepšení podmínek pro královédvorské sportovce, protože takové hřiště v lokalitě sídliště, kde je velká koncentrace lidí, zatím chybělo. A kromě streetballu nebo tenisu ho bude možné využít třeba i pro jízdu na koloběžce, na kolečkových bruslích nebo na skateboardu. Budu velmi rád, když se zde budou uživatelé chovat tak, aby hřiště co nejdéle vydrželo ke spokojenosti všech,“ podotkl radní Dušan Kubica, který projekt inicioval.

Stavební práce, které trvaly do prvního listopadového týdne, realizovala stavební firma Pavel Bořek a město Dvůr Králové nad Labem za ně zaplatí 650 tisíc Kč bez DPH (cca 790 tisíc Kč včetně DPH).

Vybudování nového hřiště je v souladu s koncepcí rozvoje sportu ve městě a na projektu se shodla i sportovní komise. „Právě na budování nových hřišť a sportovišť, případně revitalizaci těch stávajících, včetně dopravního hřiště, se chceme zaměřit také v následujících letech,“ dodal starosta Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…