Festival Colours of Ostrava ohlašuje dalších dvacet nových zahraničních jmen

25.03.2018 12:43

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava ohlašuje dalších dvacet nových zahraničních jmen. Mezi nimi je největší hvězdou kapela N.E.R.D., z jejíž členů nejvíce poutá pozornost proslulý zpěvák a producent Phartell Williams. Na Colours přijede také Kygo, jeden z komerčně nejúspěšnějších současných světových producentů, skladatelů a DJ taneční hudby.

Festival Colours of Ostrava ohlašuje dalších dvacet nových zahraničních jmen
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Festival v industriálních Dolních Vítkovicích také nabídne přední jména africké hudby i výběr těch nejzajímavějších zahraničních hudebních projektů. Prvním českým jménem je kapela Kafka Band, která zde uvede českou premiéru scénického koncertu Amerika podle nedokončeného románu Franze Kafky. Potřetí se v rámci festivalu také uskuteční mezinárodní fórum Meltingpot.

„Kapela N.E.R.D. zahraje v České republice vůbec poprvé a rozšíří tak seznam letošních domácích premiér, který zahrnuje například Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyhonebo Calexico," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Program jsme se snažili sestavit tak, aby kombinoval kvalitní celosvětově známá jména s obrovským výběrem skutečných hudebních perel považovaných v zahraničí za zásadní hudební události současnosti," doplňuje Zlata Holušová.

V rámci Colours of Ostrava proběhne letos potřetí mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, které na osmi scénách nabídne 150 inspirativníchřečníků z více než 25 zemí světa z různých oblastí společenského života. Jako bonus letos Meltingpot uvede nový projekt Voices of Meltingpot - unikátní filmové rozhovory s vybranými řečníky tohoto fóra.

Více než 350 programových bodů na 21 scénách

Celkově festival, který letos proběhne ve dnech od 18. do 21. července v unikátním industriálním areálu ostravských Dolích Vítkovic, nabídne na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů - koncertů, divadel, workshopů, diskusí, filmů i výtvarných akcí.

Mezi již dříve potvrzenými jmény jsou Joss Stone, George Ezra, Cigarettes After Sex, Kaleo, Future Islands, Beth Ditto, Mura Masa, Aurora a další.

Festival se na podzim 2017 dostal do desítky nejlepších a největších festivalů v prestižní anketě European Festival Awards.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…