Financování veřejné autobusové dopravy Městem Bruntál

27.08.2018 14:34

Město Bruntál dlouhodobě přispívá k provázanosti dopravy na celostátní, krajské i místní úrovni. Zajišťuje provozování veřejné linkové dopravy nejen městských, ale i příměstských spojů, a to zejména jejich financováním, a jejich přizpůsobením tak, aby sloužily k co největší spokojenosti cestující veřejnosti.

Financování veřejné autobusové dopravy Městem Bruntál
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V roce 2014 se Město Bruntál zapojilo do Jednotného koordinačního systému Moravskoslezského kraje, který sjednotil tarif jízdného s tarifem platným na území celého Moravskoslezského kraje. Tento systém i našim cestujícím nabídl  řadu výhod, včetně bezplatného jízdného pro vybrané skupiny, časových slev a čipových karet.

Provozování veřejné linkové dopravy je závazkem veřejné služby, který přispívá k udržitelnému rozvoji oblasti a který vybraný dopravce přijal ve veřejném zájmu, přestože je ekonomicky nevýhodný. Objednatel, v tomto případě Město Bruntál, se zavázalo hradit prokazatelnou ztrátu, která provozováním veřejné dopravy vzniká, a to na základě prokazatelných nákladů v kalkulaci, ve které se promítají veškeré náklady, jako např. pohonné hmoty, mzdy, režijní náklady, odpisy a příjmy, tj. tržby na jednotlivých spojích.

Město Bruntál se každoročně finančně podílí na financování veřejné dopravy na území města a v jeho okolí. Na pokrytí ztráty z provozování Městské hromadné dopravy na území města Bruntálu v letošním roce vyčlenilo celkovou částku ve výši 2.050.520,- Kč.

Město Bruntál se také finančně spolupodílí s ostatními dotčenými obcemi na financování příměstské dopravy, konkrétně na jejím provozování na víkendové a sváteční spoje. V letošním roce přispělo částkou ve výši 1.093.275,- Kč. Financování spojů v pracovní dny je hrazeno z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…