Frenštát pod Radhoštěm: Město podpořilo vydání knihy Frenštátsko v lidových písních a tancích

01.05.2020 15:50

V těchto dnech vyšla kniha Radomíra Golase s názvem Frenštátsko v lidových písních a tancích. Kniha detailně mapuje lidové písně a tance, uměleckou tvorbu a činnost lidových i profesionálních umělců a sběratelů na Frenštátsku. Město Frenštát pod Radhoštěm podpořilo její vydání částkou 50 tisíc korun.

Frenštát pod Radhoštěm: Město podpořilo vydání knihy Frenštátsko v lidových písních a tancích
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Publikace je neprodejná a vyšla v nákladu 200 ks. „Podpořili jsme vydání knihy tím, že jsme schválili poskytnutí individuální dotace na její vydání firmě Arundo Trading s.r.o. ve výši 50 tisíc korun,“ uvedl Miroslav Halatin, starosta města Frenštátu pod Radhoštěm. Kniha rozsáhlým způsobem mapuje a prezentuje lidové umění a folklór ve Frenštátě pod Radhoštěm a okolí, čímž přispívá k zachování tradic a kulturního dědictví pro budoucí generace.

Knihy, které město dostane k dispozici po kompletaci s CD, jež má být součástí vydané publikace, bude využívat jako dárkový předmět. Publikaci umístí samozřejmě ve frenštátské městské knihovně a nabídne i do knihoven v okolních obcích, aby si knihu lidé mohli půjčit a přečíst. Zájemci o případnou koupi knihy se mohou obracet na autora či vydavatele knihy.

Autor knihy Radomír Golas je sběratelem lidových písní, tanců a koled, zakladatelem valašského souboru Javorník, cimbálové muziky Radegast a J. N. Poláška a vedoucím valašského souboru Javořina. Od roku 1999 pak byl hlavním organizátorem hudebního festivalu „Setkání cimbálových muzik Valašského království“. Podílel se na vydání CD cimbálové muziky Polajka, vydal CD s názvem „Aj pod Frenštátem“, působil jako autor námětů pro televizní pořady s folklorní tematikou. V roce 2001 obdržel za dlouholetou organizační a tvůrčí práci na poli folklorního dění cenu Sv. Martina, jedno z nejvýznamnějších ocenění města Frenštátu pod Radhoštěm.

Vydavatelem knihy je Arundo Trading s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…