Frenštát pod Radhoštěm: Město získalo dotaci na zvýšení bezpečnosti na Rožnovské

14.03.2021 9:37

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo dotaci na projekt Zvýšení bezpečnosti komunikace ul. Rožnovská ve výši 2 375 tisíc korun. Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti provozu na komunikaci první třídy č. I/58 procházející napříč městem.

Frenštát pod Radhoštěm: Město získalo dotaci na zvýšení bezpečnosti na Rožnovské
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Komunikace první třídy č. I/58 vstupuje do města jakou dvoupruhová a následně se rozšiřuje na čtyři jízdní pruhy. To řada řidičů využívá pro předjíždění a často zde dochází k překračování předepsaného rychlostního limitu 50 km/h," uvedl Milan Matonoha, referent odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Projekt zahrnuje realizaci bezpečného přecházení pro chodce po této komunikaci, bude se jednat o čtyři přechody pro chodce. „V rámci stavby dojde k úpravě tří stávajících přechodů a nahrazení jednoho přechodu za bezpečné místo pro možnost přechodu přes komunikaci. Také bude snížen počet jízdních pruhů na dva v místě přechodů pro chodce. Samozřejmostí je i zajištění bezbariérového pohybu osob pohybově či zrakově postižených,“ upřesnil Milan Matonoha. K tomu všemu přispěje také zkrácení délky přechodů pro chodce a jejich osvětlení. Ke zvýšení celkové bezpečnosti a plynulosti dopravy na komunikaci povede  i vložení samostatných odbočovacích pruhů pro odbočení vlevo.

Výše přiznané dotace z IROP Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 2 375 tisíc korun. Celkové náklady projektu jsou odhadovány ve výši 3,1 milionů korun. Předpokládaný termín realizace projektu je do konce roku 2021. „V nejbližší době proběhne výběrové řízení na dodavatele stavebních prací a dle výsledku by samotná realizace mohla proběhnout v druhé polovině letošního roku,“ uzavřel Milan Matonoha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…