Frenštát pod Radhoštěm: Na náměstí Míru byl instalován vánoční strom

26.11.2017 11:42

Od čtvrtku 23. listopadu 2017 krášlí frenštátské náměstí Míru vánoční strom. V dopoledních hodinách jej instalovali pracovníci Technických služeb. Strom bude ozdoben v průběhu příštího týdne vánočními ozdobami laděnými do zlaté barvy. Celý název stromu zní Picea pungens argentea glauca, neboli smrk pichlavý, též stříbrný.

Frenštát pod Radhoštěm: Na náměstí Míru byl instalován vánoční strom
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Letos máme vánoční strom o něco menší než v předchozích letech. Neubírá to však jeho kráse, právě naopak. Menší strom jsme vybrali záměrně s ohledem na bezpečnost návštěvníků náměstí,“ uvedla Zdeňka Leščišinová, starostka města. Výška vánočního stromu byla zvolena s ohledem na stávající vlivy počasí, zvláště pak sílu větru v zimním období posledních let, aby se předešlo možným bezpečnostním rizikům a vzniku škod. Letošní vánoční strom městu věnoval pan Jiří Šigut z Čeladné, který jej před lety jako malou sazeničku zakoupil v Kroměříži.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v pátek 1. prosince od 15 hodin. Bohatý program nabídne soutěže s čertíky, vystoupení dětí z frenštátských mateřských škol a Smíšeného pěveckého sboru Garrendo Gymnázia a SPŠEI Frenštát pod Radhoštěm.

V 17 hodin přijede Mikuláš, který rozsvítí vánoční strom a přinese dětem sladkou nadílku. „Kdo by však chtěl zavítat na náměstí již průběhu dne, určitě nepochybí, neboť právě prvního prosince zde již od rána bude probíhat farmářský trh - Adventní Slezský rynek,“ doplnila Patricie Pustějovská z Turistického informačního centra Frenštát pod Radhoštěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …