Frenštát pod Radhoštěm: Přístavba šaten v ZŠ Tyršova bude trvat déle a bude nákladnější

16.08.2017 11:30

Jedna z největších investičních akcí letošního roku, přístavba a rekonstrukce šaten na ZŠ Tyršova 913, pokračuje. U projektu dochází vlivem nepředvídatelných okolností k potřebě změny technologických a stavebních postupů a tím růstu celkových nákladů a posunu termínu dokončení na říjen 2017. Navýšení nákladů představuje částku více jak 1,1 mil. Kč s DPH.

Frenštát pod Radhoštěm: Přístavba šaten v ZŠ Tyršova bude trvat déle a bude nákladnější
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Stavební práce spojené s projektem začaly v dubnu letošního roku. "Hlavním cílem projektu je rozšíření a modernizace stávajících šaten, jež přinese větší uživatelský komfort," uvedla Jana Machková z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.  Součástí projektu je také vybudování nového hlavního vstupu do školy s využitím čipového dveřního systému pro zvýšení bezpečnosti žáků a pedagogů školy.

Na začátku července 2017 došlo k propojení nové přístavby s původními prostorami šaten školy. V této části projektu byly odstraněny obklady zdiva a dlažby. "Zjistilo se, že zdivo i podlahy vykazují podstatně větší vlhkost, než bylo předpokládáno. Řešení, které obsahovala projektová dokumentace, muselo být změněno a za účasti zastupitelů města byly dodavatelem, projektantem a technickým dozorem na mimořádném kontrolním dni představeny varianty řešení - tzv. suchých technologií. Z navržených možností pak byly schváleny takové úpravy, které vyhověly požadavkům hygieny a požárníků," doplnila Jana Machková. Změna řešení bude představovat instalaci cementovláknitých předstěn, za kterými bude díky proudění vzduchu docházet k postupnému odbourávání vlhkosti zdiva. Na podlahách budou položeny vinylové čtverce, které nebudou nalepeny, ale volně loženy a také tato technologie umožní provětrávání konstrukce podlahy.

Stavební práce budou ukončeny do 20. září 2017. Následovat bude instalace nového vnitřního vybavení - 711 kovových šatních skříněk a laviček tak, aby děti mohly nové šatny využívat od 2. října letošního roku. Celkové náklady této investiční akce by tak měly dosáhnout částky necelých 11,2 milionu korun, z toho stavební práce tvoří 9,3 mil. korun a náklady na vnitřní vybavení cca 1,86 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…