Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé podpořili výstavbu sportovní haly, schválili memorandum

30.11.2021 14:59 | Tisková zpráva

Zastupitelé města na svém jednání na začátku listopadu schválili uzavření Memoranda o vzájemné spolupráci a finanční podpoře projektu Výstavba sportovní haly pro Gymnázium a SPŠEI ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tím podpořili možnou výstavbu nové víceúčelové sportovní haly, která bude sloužit i veřejnosti. Zároveň rozhodli o vytvoření rozpočtové rezervy na spolufinancování výstavby této haly.

Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé podpořili výstavbu sportovní haly, schválili memorandum
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Moravskoslezský kraj chce ve Frenštátě pod Radhoštěm postavit sportovní víceúčelovou halu, kterou budou moci využívat v průběhu vyučování studenti školy a v odpoledních a večerních hodinách také široká sportovní veřejnost. Součástí haly bude také tribuna pro 300 návštěvníků a malý sál například pro gymnastiku nebo stolní tenis. Vedle haly by mělo být vybudováno také nové parkoviště.  „Jsem rád, že jsme na mimořádném zastupitelstvu města schválili Memorandum o vzájemné spolupráci s Moravskoslezským krajem a Gymnáziem a Střední průmyslovou školou elektrotechniky a informatiky k výstavbě a nastavení provozu sportovní haly,“ uvedl Miroslav Halatin, starosta města Frenštát pod Radhoštěm.

Zastupitelé města diskutovali také o financování výstavby sportovní haly, které je součástí memoranda. Starosta města k tomu doplnil: „Zastupitelstvo odsouhlasilo tvorbu rozpočtové rezervy na spolufinancování výstavby sportovní haly městem.  Z celkové předpokládané ceny výstavby haly se počítá s dotací od Národní sportovní agentury ve výši až 70 % způsobilých výdajů, co je až 60 milionů korun. Zbývající část nákladů na výstavbu haly si rozdělí mezi sebe kraj a město. Dvě třetiny částky mimo dotaci má připraven Moravskoslezský kraj a jedna třetina bude spolufinancována městem, přičemž maximální podíl města je stanoven ve výši 30 milionů korun.“ V případě, že Moravskoslezský kraj dotaci na výstavbu sportovní haly nezíská, hala se stavět nebude.

Samotná výstavba sportovní haly se předpokládá v roce 2023. Tomu bude předcházet podání žádosti o dotaci a v případě jejího získání pak výběrové řízení na dodavatele stavby. „Město převede finanční prostředky ve výši svého podílu Moravskoslezskému kraji až po kolaudaci, která by měla proběhnout cca v prvním čtvrtletí roku 2024.  Zároveň už před dokončením stavby bude město se sportovci a školou jednat o nastavení provozu sportovní haly. Doufám, že se to povede a našim sportovcům dáme možnost užívat novou moderní sportovní halu,“ uzavřel starosta města.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…