Frýdek-Místek: ČSAD změní odbavovací systém i čipové karty

31.08.2018 11:32

V prosinci skončí ve Frýdku-Místku platnost čipových karet MHD, vyjma karty na MHD ZDARMA. Cestující si budou muset vyřídit kartu novou, tak zvanou ODISKU, která je užívána v rámci centrálního přepravního systému Moravskoslezského kraje. Cílem je zajištění bezproblémového odbavení cestujících v autobusech jak příměstské, tak i městské hromadné dopravy.

Frýdek-Místek: ČSAD změní odbavovací systém i čipové karty
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Odbavovací zařízení, které se používá v rámci Moravskoslezského kraje, a které bude instalováno také do autobusů provozovaných společností ČSAD Frýdek-Místek, nepřečte starší typy čipových karet, přesněji karty s černým, modrým a také žlutým podkladem. Tyto čipové karty si musí jejich držitelé vyměnit, a to nejpozději do 9. 12. 2018. Za výměnu karty si ČSAD Frýdek-Místek bude účtovat 130 korun. Od 10. 12. 2018, bude možné cestovat v autobusech ČSAD Frýdek-Místek a.s. pouze s čipovou kartou ODISKA, popřípadě s kartou na MHD ZDARMA.

Čipové karty se zeleným podkladem, tzv. karty na MHD ZDARMA, budou platné o něco déle, přesněji do 9. 12. 2019, ovšem již od 1. 9. 2019 nebude možné jakoukoliv časovou jízdenku, včetně ročního kuponu, nahrát na jiný, než nový typ čipové karty ODISKU, která je užívána ve veřejné přepravě osob v rámci Moravskoslezského kraje.

Výhodou jednotných karet bude, že při přestupu mezi spoji v rámci příměstské autobusové dopravy bude cestujícímu „vrácena“ cena základního jízdného a také to, že pro cestování v rámci integrovaného systému Moravskoslezského kraje již postačí jeden typ čipové karty (včetně železniční dopravy). Touto výměnou čipových karet již prošla i okolní města, kde kraj změnil poskytovatele veřejné služby v přepravě cestujících pro danou oblast.

Jak postupovat při výměně čipové karty

Kdo karty mění?
Společnost ČSAD Frýdek-Místek, a.s.

Kde?
V přepravní kanceláři na autobusovém nádraží ve Frýdku, na ulici Na Poříčí

Kdy?
Od 1. září, v pracovní dny od 5:30 do 18 hodin, v sobotu od 6 do 11:30 hodin

Co mít s sebou?
Vyplněnou Žádost o vydání ODISKY (lze vyplnit na místě nebo stáhnout z webu ZDE). Fotografii o rozměrech 35x45 mm, doklad totožnosti, v případě studentů doklad prokazující studium.

Musím něco zaplatit?
Jednorázový poplatek – 130 Kč

Co se zůstatkem na elektronické peněžence?
Bude převeden na ODISKU

Jak dlouho bude vyřízení ODISKY trvat?
Doba pro vydání ODISKY je 21 dnů

Kdy začne ODISKA platit?
Od 10. 12. 2018 bude možné cestovat v autobusech ČSAD Frýdek-Místek a.s. pouze s čipovou kartou ODISKA, popř. s kartou na MHD ZDARMA (ta bude platit do 9. 12. 2019)

Karty mění společnost ČSAD, a to od 1. září v budově autobusového nádraží Na Poříčí. Za výměnu karty si ČSAD Frýdek-Místek bude účtovat 130 korun. Výjimkou jsou karty na MHD zdarma, ty se teď měnit nemusí, budou platné až do prosince příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…