Frýdek-Místek: Hospic bude klimatizovaný

15.02.2020 11:04

Hospic ve Frýdku-Místku, jehož provozovatelem je město, získá zbrusu novou klimatizaci. Zvýší komfort nejen klientům tohoto zařízení, ale také zdravotnickému personálu a dalším jeho zaměstnancům. V provozu by měla být již v květnu.

Frýdek-Místek: Hospic bude klimatizovaný
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Většina pokojů v hospici je orientována na jihozápadní stranu, teploty v nich přes den stoupají až k 30 stupňům a teplo z nich sálá i v noci. Vysoké teploty a špatná cirkulace vzduchu přispívají ke zhoršení zdravotního stavu, únavě, psychickému napětí i snížení pracovní výkonnosti. Proto instalaci klimatizace vítám, povede k zajištění větší pohody u klientů i ošetřujícího personálu,“ uvedl ředitel hospice Jan Jursa.

„Klimatizovány budou všechny pokoje, společenské místnosti, sesterny, kanceláře, kaple a jídelna hospice. Teplotu na jednotlivých pokojích bude možné regulovat v návaznosti na potřeby a požadavky klientů, což je v rámci takového typu zařízení pro zajištění všeobecné spokojenosti nezbytné,“ upřesnil primátor Michal Pobucký.

Náklady na vybudování centrální klimatizace v hospici jsou vyčísleny na 4, 8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

10:23 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…