Frýdek-Místek: Kácení nebezpečných stromů v lokalitě Lipina bude pokračovat

22.01.2019 7:34

Lesy České republiky informovaly statutární město Frýdek-Místek o pokračování kácení nebezpečných a poškozených stromů v lokalitě Lipina. Jedná se o stromy ve vlastnictví České republiky, které jsou ve správě státního podniku Lesy České republiky.

Frýdek-Místek: Kácení nebezpečných stromů v lokalitě Lipina bude pokračovat
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Kácení v lokalitě „Lipinského lesa“ mezi ulicemi Míru a Nad Lipinou ve Frýdku probíhalo již v loňském roce. O způsobu lesnického hospodaření v tomto lesním komplexu, zjednodušeně řečeno o míře kácení, vedlo město spolu s občanskými iniciativami jednání s Lesy ČR. Vzešla z něj dohoda, že Lesy ČR přistoupí k časově a finančně náročnějšímu lesnickému hospodaření, při němž nedojde ke vzniku velkoplošných holin, a které co nejméně omezí rekreační funkci „Lipinského lesa“.

Dle zmíněné dohody v těchto dnech Lesy ČR přistoupily k odstranění nebezpečných stromů hrozících pádem a zpracování vyvrácených, suchých a jinak poškozených stromů. Tyto práce jsou podle Lesů ČR plánovány do poloviny února 2019.

Vzhledem k práci v lese žádají Lesy ČR občany, aby se v daném termínu v lese nepohybovali a předešli tak nebezpečí úrazu.

Po těžbě dřeva provedou Lesy ČR v dané lokalitě potěžební úpravy a úklid klestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…