Frýdek-Místek: Kondolenční listiny najdou lidé v budovách radnice

19.12.2011 11:43

Zástupci statutárního města Frýdku-Místku a občané města mohou vyjádřit úctu k památce zesnulého Václava Havla, prvního polistopadového prezidenta, do kondolenčních listin. K dispozici budou od 13 hodin v budovách magistrátu, a to jak ve Frýdku na ulici Radniční 1148, tak i v Místku na ulici Palackého 115.

Frýdek-Místek: Kondolenční listiny najdou lidé v budovách radnice
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

"Ve frýdecké budově magistrátu najdou lidé kondolenční listiny v 1. patře, u vstupu do zasedací místnosti a v místecké budově na ulici Palackého 115 budou kondolenční listiny ve vstupních prostorách budovy. Zájemci se do těchto listin budou moci podepisovat do pátku, poté budou zaslány manželce zesnulého exprezidenta paní Dagmar Havlové,“ uvedl  vedoucí odboru vnitřních věcí Radovan Horák s tím, že státní vlajka byla stažena na půl žerdi a zároveň byl vyvěšen smuteční „černý“ prapor.

„V osobě Václava Havla odešla zcela mimořádná osobnost, která ovlivnila české, evropské i světové dějiny 20. století. Jeho odchodem ztrácí česká společnost výraznou autoritu, ale zároveň člověka skromného, upřímného a lidsky laskavého. Myslím si, že během svého života dokázal svými činy naplnit jeho smysl a nesmazatelně se zapsal do historických análů,“ kondoloval primátor města Petr Cvik.

Václav Havel
 narozen 5. října 1936 v Praze. Byl český dramatik, esejista, kritik komunistického režimu a politik. Byl spoluzakladatelem Charty 77 a v roce 1989 byl vůdčí osobností sametové revoluce. Byl devátým a posledním prezidentem Československa (1989-1992) a prvním prezidentem České republiky (1993-2003).Václav Havel obdržel také nespočet ocenění a státní vyznamenání řady zemí světa.

Václav Havel byl 21. 1. 1992 jmenován „Čestným občanem města Frýdku-Místku“, a to u příležitosti 2. výročí jeho návštěvy v našem městě, a se záměrem na navázání tradic prezidentů demokratického Československa jako čestných občanů města. Frýdek-Místek byl prvním městem ČSFR, které Václav Havel navštívil po svém zvolení prezidentem. O rok později 14. 6. 1993 přijel Václav Havel na dvoudenní pracovní návštěvu našeho okresu. Opět zavítal i do našeho města, kde mu byl předán symbolický klíč od bran města Frýdku-Místku, první, který byl udělen jako vysoká pocta.

Čestné občanství města bylo v minulosti uděleno také T. G. Masarykovi (1935), P. Bezučovi (1937), Dr. E. Benešovi (1938), F. Talpovi (1948). Symbolický klíč od bran města získala také výtvarnice E. Servátková (2000).

MM F-M, Jana Matějíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…