Frýdek-Místek: Město vede nová většinová koalice s primátorem Petrem Korčem

04.04.2021 7:35

Frýdek-Místek povede nově vzniklá koalice hnutí Naše Město FM, hnutí ANO a Pirátů, která většinou 22 hlasů s podporou dvou dalších nezařazených zastupitelů ve 43členném zastupitelstvu zvolila nového primátora města Petra Korče, lídra hnutí Naše Město F-M.

Frýdek-Místek: Město vede nová většinová koalice s primátorem Petrem Korčem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Nově vzniklá koalice je přirozeným výsledkem předešlé spolupráce a schopnosti nacházet napříč politickým spektrem společná řešení bez zbytečného nálepkování a předpojatosti. Všechny tři subjekty vnímají koalici jako dlouhodobý projekt a přistupují k ní jako rovnoprávné, vzájemně se respektující politické subjekty, přesvědčeny o možnosti pracovat ve prospěch města na principu otevřenosti, vzájemného sdílení strategických informací a respektu k odlišnému názoru, včetně odlišných politických priorit.

Jedním z hlavních cílů nové koalice bude zprůhlednit a zefektivnit činnost a hospodaření města a systémově zabránit situacím, které v minulosti vedly až k trestně-právním kauzám předešlého vedení.

Při svém rozhodování bude nová koalice namísto ukvapených a populistických řešení upřednostňovat zejména odborný a dlouhodobě přínosný a udržitelný přístup, prospěšný pro všechny obyvatele města Frýdek-Místek.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…