Frýdek-Místek: Odklízení listí je v plném proudu

01.11.2018 11:32

Technické služby zahájily v minulých dnech úklid parků, ale i sídlišť a dalších ploch ve městě od spadaného listí. V terénu je třicet pět zaměstnanců provozu Zeleň, kteří nejdříve ručně vyhrabávají listí z nedostupných míst, kolem keřů a laviček, a následně ho odstraňují pomocí deseti traktorových sekaček. Pracovat budou i o sobotách, a pokud to povětrnostní podmínky dovolí, ukončí práce v listopadu.

Frýdek-Místek: Odklízení listí je v plném proudu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Vše se odvíjí od klimatických podmínek. Kdyby přišly podzimní mrazíky, listí by rychleji opadlo, momentálně ho je na stromech ještě spousta a hrozí tím pádem o to intenzívnější jarní vyhrabání. Na druhé straně pokud by přišly sněhové srážky, práce budou muset být logicky zastaveny také. Jestli ale počasí bude přát, stejně jako v letech předcházejících, zvládneme co největší množství listí sebrat a odvézt už letos,“ vysvětlil předseda představenstva společnosti TS a.s. Jaromír Kohut.

„V minulém týdnu byly vyhrabány plochy v Sadech Bedřicha Smetany a v návaznosti na blížící se Památku zesnulých bylo listí shrabáno také z pietních míst a městských hřbitovů. V tomto týdnu se uklízí plochy v lokalitě Riviera, sídlišti Bezručovo, ale také v Janáčkově parku a Podpuklí. Následovat bude úklid listí na sídlišti Anenská, Spořilov a Kolaříkovo a také v Koloredovském parku,“ řekl primátor Michal Pobucký, který má péči o zeleň ve své kompetenci. Od poloviny listopadu se práce přesunou do frýdecké části města. Některé plochy, zejména ty s frekventovaným pohybem osob, budou vyhrabány opakovaně.

Shrabané listí je odváženo ke zpracování do kompostárny společnosti Frýdecká skládky v Bruzovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…