Frýdek-Místek: Skatepark už roste

15.04.2019 17:58

Začátkem dubna byly zahájeny práce na výstavbě nového skateparku. Vyroste na pozemcích města za železniční tratí vedle slezanského škvárového hřiště, naproti haly Polárka.

Frýdek-Místek: Skatepark už roste
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Půjde o monolitický betonový skatepark o velikosti hokejové plochy. „Rozdělen bude na streetovou a bazénovou část, která bude částečně zastřešena, což je naprosto unikátní. V širokém okolí takový skatepark není. Zastřešení bazénové části o velikosti zhruba 30x17 metrů umožní využití skateparku i při nepříznivém počasí, navíc v letních dnech jej částečně zastíní,“ připomenul podobu skateparku primátor Michal Pobucký s tím, že zastřešení bude mít obloukovou konstrukci.

„Streetové části budou dominovat překážky běžné v pouličním prostředí, tedy různě vysoké a dlouhé sjezdy, schody, zábradlí, zídky, lavičky, obrubníky a podobně. Chybět nebude ani jednoduchá betonová tribuna a samozřejmostí bude také zázemí pro jeho správce,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala s tím, že areál skateparku bude oplocen.

Zajistit výstavbu skateparku nebylo snadné. Od začátku město naráželo na překážky, ať se týkaly výběru vhodného místa, což bylo spojeno s nevolí občanů bydlících v blízkosti navrhovaných ploch, nebo výběru samotného dodavatele stavby. Do prvního výběrového řízení na výstavbu skateparku se přihlásila pouze jedna firma, přičemž nabídla vyšší cenu, než byla předpokládaná cena podle projektové dokumentace. Do druhého výběrového řízení se nepřihlásil vůbec nikdo. Projekt byl následně mírně upraven. Až napotřetí se podařilo zakázku zadat, přičemž do výběrovky se opět přihlásila pouze jedna firma.

Náklady na vybudování skateparku činí 12,7 milionu korun vč. DPH. Realizátorem stavby je pražská společnost Mystic Constructions s.r.o.

Skatepark by měl být hotov do půl roku od předání plochy pro stavbu, tedy do konec září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…