Frýdek-Místek: Tři králové projedou městem na koních

04.01.2012 10:51

Tradiční tříkrálový průvod se ve městě uskuteční ve čtvrtek 5. ledna. Tři králové na koních a koledníci se vydají v 15 hodin od kostela sv. Jakuba na Antonínovo náměstí, dále budou pokračovat ulicí 8. pěšího pluku na náměstí Svobody, kde se bude konat společné koledování.

Frýdek-Místek: Tři králové projedou městem na koních
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Akce se uskuteční v rámci „Tříkrálové sbírky“, kterou organizuje Charita ČR. „Koledníci převlečení za Kašpara, Melichara a Baltazara budou obcházet domácnosti, aby světlo Boží lásky šířili do rodin, vztahů i duší všech lidí. Tříkrálovou sbírkou Charita vyzývá všechny lidi dobré vůle, aby se zapojili nejen do pomoci potřebným prostřednictvím finančního daru,“ říká ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

Výtěžeksbírky je tradičně určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde se sbírka koná – více zde  

Koledníky Charity lze rozpoznat podle průkazky (pověření) vystavené Charitou ČR a potvrzené příslušnou diecézní Charitou. Průkaz obsahuje podpisy odpovědných osob, případně i razítko diecézní Charity. Údaje na průkazu koledníka musí souhlasit s údaji v jeho průkazu totožnosti, který si dárce může taktéž vyžádat. Kasička, do které koledníci sbírku vybírají, musí být úředně zapečetěná místně příslušným městským či obecním úřadem nebo magistrátem. Číslo pokladničky musí souhlasit s číslem průkazky. Na kasičce je umístěna také nálepka se znakem Charity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: frydekmistek.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …