Frýdlant: Knihovna přešla na nový knihovní systém Tritius

21.10.2020 12:09

Na nový knihovní systém Tritius přešla v červnu letošního roku Městská knihovna ve Frýdlantu. Přechod z původního, deset let starého systému Clavius, se uskutečnil i díky finanční podpoře Ministerstva kultury České republiky. To na projekt, který celkem přišel na 52 027 korun, přispělo částkou 36 000 korun.

Frýdlant: Knihovna přešla na nový knihovní systém Tritius
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Městská knihovna ve Frýdlantu začala automatizovaný knihovnický systém využívat v roce 2010 a šlo o systém Clavius. Tomu ale letos končí podpora a nadále se již nevyvíjí. Město Frýdlant proto hledalo systém jiný, který by umožnil bezpečný převod dat ze systému Clavius bez hrozby jejich ztráty a ohrožení výpůjček a byl by už knihovním systémem nové generace. Nakonec město rozhodlo o přechodu na knihovnický systém Tritius, který je moderní, rychlý a naši frýdlantskou knihovnu navíc propojuje vzdáleně s dalšími knihovnami,“ vysvětluje Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Systém také umožňuje dostupnost všech základních elektronických služeb knihovny i na mobilních zařízeních čtenářů a dává záruky dalšího vývoje, podporuje například půjčování e-knih a podobně.

„Nový systém je přátelštější nejen k našim čtenářům, ale také k nám, knihovnicím. Je jednodušší na ovládání, což velmi oceňujeme,“ dodává knihovnice Městského knihovny Frýdlant Radka Wittmayerová.

Systém Tritius pracuje v zabezpečeném protokolu https a splňuje požadavky a nařízení Evropské unie týkající se GDPR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…