Frýdlant: Knihovna přešla na nový knihovní systém Tritius

21.10.2020 12:09

Na nový knihovní systém Tritius přešla v červnu letošního roku Městská knihovna ve Frýdlantu. Přechod z původního, deset let starého systému Clavius, se uskutečnil i díky finanční podpoře Ministerstva kultury České republiky. To na projekt, který celkem přišel na 52 027 korun, přispělo částkou 36 000 korun.

Frýdlant: Knihovna přešla na nový knihovní systém Tritius
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Městská knihovna ve Frýdlantu začala automatizovaný knihovnický systém využívat v roce 2010 a šlo o systém Clavius. Tomu ale letos končí podpora a nadále se již nevyvíjí. Město Frýdlant proto hledalo systém jiný, který by umožnil bezpečný převod dat ze systému Clavius bez hrozby jejich ztráty a ohrožení výpůjček a byl by už knihovním systémem nové generace. Nakonec město rozhodlo o přechodu na knihovnický systém Tritius, který je moderní, rychlý a naši frýdlantskou knihovnu navíc propojuje vzdáleně s dalšími knihovnami,“ vysvětluje Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Systém také umožňuje dostupnost všech základních elektronických služeb knihovny i na mobilních zařízeních čtenářů a dává záruky dalšího vývoje, podporuje například půjčování e-knih a podobně.

„Nový systém je přátelštější nejen k našim čtenářům, ale také k nám, knihovnicím. Je jednodušší na ovládání, což velmi oceňujeme,“ dodává knihovnice Městského knihovny Frýdlant Radka Wittmayerová.

Systém Tritius pracuje v zabezpečeném protokolu https a splňuje požadavky a nařízení Evropské unie týkající se GDPR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …