Frýdlant: Most v Havlíčkově ulici se dočká opravy během jara

14.03.2019 6:32

Už začátkem dubna by měla ve Frýdlantu začít rekonstrukce mostu u základní školy Purkyňovy, v Havlíčkově ulici. Most, na který je kvůli špatnému technickému stavu už od minulého roku umožněn vjezd jen osobním automobilům, se dopravě úplně uzavře na tři až čtyři měsíce. Pěší se ale Havlíčkovou ulicí přes Řasnici dostanou, připravena tam pro ně bude po dobu rekonstrukce mostu lávka.

Frýdlant: Most v Havlíčkově ulici se dočká opravy během jara
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Oprava mostu v Havlíčkově ulici je součástí rekonstrukce ulic U Plovárny a Purkyňova, kterou jsme dokončili už loni v létě. V rámci této rekonstrukce mělo už loni dojít i k opravě mostu, stavební firma, která zakázku vysoutěžila, s námi ale nakonec odmítla podepsat smlouvu a k obnově tak nedošlo,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má komunikace ve městě ve své gesci. Letos proto město muselo vysoutěžit firmu jinou, která s pracemi začne v dubnu. „Most bude během obnovy rozšířen, po jeho obou stranách vznikne nově chodník, který bude prodloužen až k stávajícím chodníkům v ulicích Pod Rozhlednou a Havlíčkova. Výrazně se tím zvýší bezpečnost chodců. Vzhledem k tomu, že most je v bezprostřední blízkosti základní školy, to byla naše priorita,“ doplňuje místostarosta Stodůlka.

Rekonstrukce mostu a doplnění chodníků přijde Město Frýdlant na zhruba 2 miliony a 900 tisíc korun.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…