Frýdlant: Nové značení ulic je u konce

02.09.2018 21:10

Poslední, čtvrtou etapou, skončilo ve Frýdlantu značení ulic. Instalace dopravních značek s názvy ulic proběhla v poslední části města ve čtvrtek 30. srpna 2018. Ve Frýdlantu tak zbývá už jen označit ulice v městské památkové zóně, tam bude ale označení řešeno jiným způsobem.

Frýdlant: Nové značení ulic je u konce
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

S novým způsobem označování ulic ve Frýdlantu začalo město v roce 2014 na Předměstí. Letos proběhla poslední etapa, díky které jsou nově označené ulice v lokalitě kolem železniční tratě na Liberec a řekou Smědá a také v okolí zámku a autokempu. „Konkrétně se tentokrát nového označení dočkaly ulice Tovární, Žitavská, Míru, Nádražní, Komenského, Větrovská, Úzká, Pekelná, Vrchlického, Zámecká, Bělíkova, Máchova, Smetanova, U Hráze, Tyršova a Hejnická,“ vypočítává Jan Mráz z majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant.

Upozorňuje také na to, že přestože se objevují čas od času připomínky k umístění a přesnému znění názvů jednotlivých ulic, vše je podle pravidel a v pořádku. „Co se týče umístění, musím upozornit, že jde o dopravní značku a nikoli cedulku na domě. Musí být tudíž vždy otočena čelně ke směru jízdy. V případě nejasností ohledně názvů jednotlivých ulic máme také vysvětlení. Vycházíme z celorepublikového registru obyvatel, ze kterého se pak tyto údaje přejímají do všech ostatních informačních systémů státní správy i samosprávy, které se jimi řídí. Rovněž připomínáme, že pokud mají naši občané v občanských průkazech či jiných dokladech uvedenu jinou ulici, než je třeba na značce před jejich domem, není třeba žádat o výměnu dokladů nebo si zařizovat změnu trvalého pobytu,“ dodává Jan Mráz.

Ve Frýdlantu tak zbývá pouze umístit nové označení ulic v městské památkové zóně. Jakým způsobem bude značení v těchto ulicích v centru města realizováno, však bude záležet na rozhodnutí nového městského zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…