Frýdlant: Třetí ročník Okurkiády vyhrála Věra Erlebachová

25.09.2018 6:32

Nejlepší nakládané okurky má letos ve Frýdlantu Věra Erlebachová. Jako nejchutnější ze všech třinácti vzorků, přihlášených do třetího ročníku soutěže Okurkiáda, je alespoň v pátek 21. září 2018 vyhodnotila v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant v Čechách čtyřčlenná porota. Na druhém místě skončila Pavlína Plášilová, třetí nejlepší okurky tohoto roku doma naložila Anna Vacková.

Frýdlant: Třetí ročník Okurkiády vyhrála Věra Erlebachová
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

V porotě opět zasedli starosta Frýdlantu Dan Ramzer, místostarosta Jiří Stodůlka, tajemnice městského úřadu Veronika Bubeníčková a matrikářka Ivana Spatzierová. Hodnotila se vůně okurek, vzhled, kyselost i to, jak jsou okurky křupavé. Porota netušila, čí vzorek se schovává pod jednotlivými čísly. Jména těch, kdo okurky naložili, byla k číslům přiřazena až po uzavření bodování, po rozlepení zapečetěné obálky.

"Hodnocení vzorků bylo pro mě speciálně velmi těžké. Jsem ráda, že nejsem v porotě sama, protože bych prostě nedokázala vybrat, které okurky jsou nejlepší a měla bych mnoho shodných výsledků. Okurky jsou všechny stejně hezké, křupavé, liší se vlastně jen v té chuti - jedny jsou kyselejší, jedny sladší. Je proto dobře, že jsme v porotě čtyři, protože každý z nás má jinou chuťovou preferenci a společně dojdeme k nestrannému výsledku," říká matrikářka Městského úřadu Frýdlant Ivana Spatzierová.

Její slova potvrzuje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka."Když jsem viděl jednotlivá hodnocení, naprosto jasně se ukázalo, jakou chuť kdo preferuje. Já například nejvýše boduji ty hodně kyselé okurky, dámy pak takové sladší. Nicméně všechny okurky byly letos výborné a tak se hodnocení opravdu lišilo jen v pár bodech. Být v porotě této soutěže je rok od roku těžší."

Starosta Frýdlantu Dan Ramzer ocenil i vzhled nakládaných okurek. "Estetická úroveň přípravy sklenic je o 100 % lepší než v minulém ročníku. Těm okurkám se nedá nic vytknout. Kdyby měly být prodávany na vzhled, nevím, jaké bych si koupil. Já osobně jsem měl v bodování vzhledu rozptyl pouhých tří bodů, dával jsem jen známky 8, 9 nebo 10. Je vidět, že si na vzhledu sklenic dávají soutěžící hodně záležet."

Do Okurkiády se letos přihlásilo 13 soutěžících. Letos se ve Frýdlantě konala počtvrté, teprve potřetí však jako soutěž pro širokou veřejnost.

"Chci poděkovat všem, kteří se Okurkiády letos zúčastnili, a můj dík patří i porotě. Letošní ročník byl opět povedený, i když ho letos nedoprovázela tradiční výstava ovoce a zeleniny z našich výpěstků. Letošní léto bylo tak horké a suché, že zahrádkáři prostě neměli co vystavovat. Věřím, že příští rok tak extrémní nebude a Okurkiáda bude už zase součástí této u veřejnosti oblíbené výstavy," uzavírá za Základní organizaci Českého zahrádkářského svazu Frýdlant v Čechách Jitka Stárková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…