Frýdlant: V Besedě se opět přálo jubilantům, zahrála i oblíbená Valdštejnka

23.10.2017 12:16

Čtvrtek 19. října 2017 patřil v sále restaurace Beseda opět jubilantům a posléze i příznivcům kapely Valdštejnka. Konalo se zde další Setkání s Valdštejnkou, které Město Frýdlant pro jubilanty i veřejnost pořádá dvakrát do roka.

Frýdlant: V Besedě se opět přálo jubilantům, zahrála i oblíbená Valdštejnka
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

V Besedě se nejprve sešli obyvatelé Frýdlantu, kteří v tomto půlroce slaví významné životní jubileum. Z rukou matrikářky Městského úřadu Ivany Spatzierové obdrželi pamětní list, od starosty města Dana Ramzera pak ještě dostali květinu. Oba přidali i gratulaci. "Ke slavnostnímu stolu zveme každého, kdo v daném půlroce slaví 70, 75 nebo 80 let. A pak všechny, kteří slaví každé další narozeniny, tedy je jim 80+," vysvětluje Ivana Spatzierová. Po obdarování oslavenců následovalo přátelské posezení u připraveného občerstvení. „Během něj jsme si povídali o tom, co je ve městě nového, co se za poslední dobu povedlo, ale i o tom, co seniory tíží. Pochvalu jsme dostali například za rekonstruované ulice V Úvoze a Lužická. Senioři se pak například těší na otevření naučné stezky a křížové cesty na Křížovém vrchu. A z ranku toho, co seniory tíží byly otázky na nemocnici a Kodešovu ulici ,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Na setkání s jubilanty tentokrát dorazilo na šest desítek seniorů, nechyběli ani ti z Domova U Spasitele nebo Domu s pečovatelskou službou na Novoměstské ulici. Po skončení programu určenému jen jubilantům pak přišel na řadu program pro širokou veřejnost - Setkání s Valdštejnkou. Také tentokrát se ho kromě seniorů z Frýdlantu zúčastnili i ti ze spřátelených klubů v Jablonci nad Nisou a Liberci. Společně si užili nejen poslechu oblíbených písniček v podání kapely Valdštejnka, ale i tance.

Příští setkání s jubilanty a následně s Valdštejnkou proběhne opět na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…