Frýdlant se opět účastnil mezinárodního setkání Frýdlantů

12.07.2016 17:26

Město Frýdlant se začátkem července opět účastnilo mezinárodního setkání "Frýdlantů". Jde o setkání 10 měst, která se stále jmenují nebo v minulosti jmenovala Frýdlant. Tentokrát se jejich zástupci z České republiky, Polska, Ruska a Německa setkali v polském městě Miroslawiec. Severočeský Frýdlant reprezentovala čtveřice dam v čele s tajemnicí Městského úřadu Veronikou Bubeníčkovou.

Frýdlant se opět účastnil mezinárodního setkání Frýdlantů
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

"Na setkání Frýdlantů ten náš Frýdlant ještě ani jednou nechyběl. Polské město Miroslawiec bylo hostitelem vůbec poprvé, je totiž ve spolku nováčkem. Setkání to ale bylo velmi inspirativní. Pozváni byli i lidé, kteří se v městě narodili, ale po druhé světové válce byli coby Němci odsunuti. Ani jednou ale nebyla kvůli historickým událostem z žádné strany cítit vůči nikomu žádná zášť. Byla to cenná zkušenost," podotkla tajemnice Veronika Bubeníčková.

Během třídenní návštěvy pak první červencový víkend účastníci srazu Frýdlantů navštívili například tamní stáčírnu vod s vlastní výrobnou pet lahví nebo podnik vyrábějící návěsy pro zemědělské stroje a absolvovali sportovní dopoledne, při kterém nemohl chybět tradiční hod kamenem.

Frýdlant setkání měst se stejným názvem organizoval za uplynulých dvacet let už dvakrát, poprvé v roce 2001, podruhé v roce 2010, těsně před ničivou povodní. Příště bude devět spřátelených měst a obcí hostit v roce 2020. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…