Havířov: Město nechalo opravit pět zdravotních středisek za bezmála 97 milionů korun

28.04.2020 16:13

Všech pět zdravotních středisek se po rozsáhlých sanacích zásadně proměnilo. Předpokládaný rozpočet se podařilo dodržet, celková výše činí přibližně 97 milionů korun včetně DPH. Prostředky jsou čerpány z Fondu nájemního bydlení.

Havířov: Město nechalo opravit pět zdravotních středisek za bezmála 97 milionů korun
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Pacienti i zdravotníci si po dlouhých letech zasloužili zásadní změnu, a dočkali se mimo jiné i komfortnějšího prostředí. Jsem rád, že se nám podařilo splnit další slib, který jsme občanům našeho města dali. Sanaci pěti zdravotních středisek jsme stihli za 13 měsíců a podařilo se nám dodržet předpokládaný rozpočet,“ uvedl primátor Havířova Josef Bělica. Došlo ke zlepšení tepelně technických vlastností objektů a byly vyřešeny bezbariérové přístupy vně i zvenčí zdravotních středisek. „Sanace probíhaly od ledna roku 2019, dokončeny byly v dubnu letošního roku. Musím ocenit vstřícnost lékařů, pacientů i nájemců. I když se museli všichni dočasně přizpůsobit stavebnímu ruchu a pracovat ve ztížených podmínkách. Výsledek shodně ocenili nejen lékaři, ale především pacienti,“ popsal jednatel MRA Róbert Masarovič.

Konkrétně se jedná o tato střediska:

  • ZS Dlouhá, Havířov – Podlesí, částka 22,5 milionů Kč
  • ZS Studentská, Havířov – Podlesí, částka 15,1 milionů Kč
  • ZS Jurije Gagarina, Havířov – Bludovice, částka 22,5 milionů Kč
  • ZS Budovatelů Havířov – Suchá, částka 17,7 milionů Kč
  • ZS Gen. Svobody, Havířov – Šumbark, částka 19,9 milionů Kč

„Budovy všech pěti středisek byly ve špatném technickém stavu, havarijní stavy se průběžně v minulých letech řešily dílčími opravami. Výčet prací byl proto u všech sanací rozsáhlý. S výjimkou zdravotního střediska na ulici Jurije Gagarina, kde se musel celý objekt zcela uzavřít kvůli stavbě nového výtahu, probíhaly sanace za částečného omezení provozu,“ přiblížil jednatel MRA Jiří Lankočí. Před zahájením rekonstrukce zdravotního střediska na ulici Jurije Gagarina v Havířově – Bludovice se museli lékaři na čas přesunout do náhradních prostor opravených středisek v Dlouhé a Studentské ulici.

Souhrnně se dá říci, že se musely odstranit statické závady nosných konstrukcí, opravit hydroizolace, zateplit obvodové pláště a střechy, vyměnit okna za plastová, opravit venkovní zídky, zábradlí, schodiště, vybudovat nové rampy, položit dlažby, opravit okapové chodníky, vyměnit vstupní dveře. Náročné bourací práce provázely výměnu rozvodů elektroinstalace, nevyhovujícího stoupacího potrubí kanalizace i vodoinstalace.  Nové jsou zařizovací předměty, dlažba a obklady v sociálních zařízeních. Jednotný moderní design je typický pro všech pět zdravotních středisek.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…