Havířov: Nebezpečná křižovatka je upravena

21.12.2020 6:28

Ředitelství silnic a dálnic ČR mělo v plánu do Vánoc dokončit stavební úpravy křižovatky silnice I/11 na příjezdu do Havířova. Odborně plánovaným zásahem do současné situace došlo k zamezení levého odbočení od Šumbarku na silnici I/11 směr Havířov-centrum, zatímco levé odbočení z komunikace I/11 směr Šumbark zůstalo plně zachováno. S pracemi se začalo 23. listopadu 2020 a ještě před termínem bylo hotovo.

Havířov: Nebezpečná křižovatka je upravena
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Jsem rád, že všechno šlo podle plánu. Ba co víc, že počasí přálo, stavební práce proběhly bez problémů a nad očekávání rychle, a že úpravy křižovatky byly dokončeny už 17. prosince. Další nepříjemný dopravní problém jsme tak stihli do konce roku vyřešit. Věřím, že toto řešení povede k plynulosti a větší bezpečnosti dopravy před branami našeho města,“ konstatoval náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Provedeným změnám předcházela dlouhá a náročná jednání města Havířova s Moravskoslezským krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR. Cílem vedení města bylo zachovat levé odbočení z Rudné na Šumbark, a to se také, po společné dohodě, povedlo. Navíc, místo je pokryto úsekovým měřením.

Ředitelství silnic a dálnic ČR též zajistilo stavební změny středového dělícího pásu, které byly efektivně podpořeny novým dopravním značením. Konkrétně jde o osazená betonová svodidla a další bezpečnostní prvky, jako například reflexních baliset. Vlivem provedených změn došlo k cílovému zamezení odbočení vlevo na silnici I/11 při jízdě od Šumbarku směr Havířov-centrum. Levé odbočení z hlavní komunikace I/11 směr Šumbark zůstalo zachováno beze změny. Během dokončovacích činností pokračovala také tvorba vodorovného dopravního značení před uvedením křižovatky do provozu.

Myslet hlavně na bezpečnost je víc než na místě, jelikož upravená křižovatka byla na Dopravní konferenci vyhodnocena jako jedna z nejrizikovějších v Moravskoslezském kraji. Rychlost projíždějících automobilů v daném úseku byla proto stanovena na 50 kilometrů za hodinu, aby vozidla přijíždějící od Ostravy a odbočující na městskou část Šumbark, mohla bezpečně odbočit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…