Havířov: O dotace na kompostéry požádá město znovu

12.07.2017 6:33

O dotace na pořízení kompostérů pro obyvatele Havířova požádá město znovu poté, co byla žádost podaná v závěru minulého roku výběrovou komisí Ministerstva životního prostředí zamítnuta. Podle sdělení Ministerstva nebyl projekt podpořen z důvodu omezených finančních prostředků na stanovené projekty.

Havířov: O dotace na kompostéry požádá město znovu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V rámci předcházení vzniku biologicky rozložitelných komunálních odpadů prostřednictvím domácích kompostérů žádá město Havířov v rámci nové výzvy znovu o dotaci na pořízení tohoto zařízení především do zahrad rodinných domů.

"Kromě 1400 kusů kompostérů chce město v nadcházející výzvě, která musí být podána do konce července 2017, požádat rovněž o finance na pořízení 15 kusů kontejnerů na textil, jehož separace také výrazně přispívá předcházení množství směsného komunálního odpadu ukládaného na skládky," sdělila Eva Wojnarová z odboru komunálních služeb havířovského magistrátu. Dotace na pořízení kompostérů a kontejnerů na textil může být až 85 procent hodnoty projektu. V případě úspěšné žádosti pak musí město z celkové částky uhradit minimálně 15 procent. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…