Havířov: O dotace na kompostéry požádá město znovu

12.07.2017 6:33 | Zprávy

O dotace na pořízení kompostérů pro obyvatele Havířova požádá město znovu poté, co byla žádost podaná v závěru minulého roku výběrovou komisí Ministerstva životního prostředí zamítnuta. Podle sdělení Ministerstva nebyl projekt podpořen z důvodu omezených finančních prostředků na stanovené projekty.

Havířov: O dotace na kompostéry požádá město znovu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V rámci předcházení vzniku biologicky rozložitelných komunálních odpadů prostřednictvím domácích kompostérů žádá město Havířov v rámci nové výzvy znovu o dotaci na pořízení tohoto zařízení především do zahrad rodinných domů.

"Kromě 1400 kusů kompostérů chce město v nadcházející výzvě, která musí být podána do konce července 2017, požádat rovněž o finance na pořízení 15 kusů kontejnerů na textil, jehož separace také výrazně přispívá předcházení množství směsného komunálního odpadu ukládaného na skládky," sdělila Eva Wojnarová z odboru komunálních služeb havířovského magistrátu. Dotace na pořízení kompostérů a kontejnerů na textil může být až 85 procent hodnoty projektu. V případě úspěšné žádosti pak musí město z celkové částky uhradit minimálně 15 procent. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

16:31 Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení,…