Havířov: Rekonstrukce přednádražního prostoru odstartovala

11.02.2020 14:47

Dnes 5. února začala v Havířově rekonstrukce přednádražního prostoru. Město oficiálně předalo stavbu zhotoviteli, stavební společnosti OHL ŽS a.s. Brno. Stavba, která potrvá rok, si vyžádá v okolí staveniště změny v dopravě.

Havířov:  Rekonstrukce přednádražního prostoru odstartovala
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Začínáme s navážením panelů pro přípravu území, postupně budeme vytvářet koridory pro chodce, aby se lidé mohli po náhradních trasách bezproblémově dostat k vlakům a autobusovým zastávkám. V nejbližších dnech také začneme frézovat vozovku v okolí nádražní budovy, odstraníme betonové obrubníky a během března chceme zahájit práce na přeložkách inženýrských sítí,“ uvedl za společnost OHL ŽS a.s. Brno vedoucí projektu rekonstrukce přednádraží Miroslav Janíček.

V souvislosti se stavbou dochází v okolí havířovského nádraží k výrazným změnám osobní, autobusové i pěší dopravy. „V souvislosti se zahájením stavby chceme upozornit občany, aby v zájmu vlastního bezpečí respektovali zákaz vstupu a vjezdu do prostoru staveniště, dodržovali vyznačené trasy pro pěší, a aby k příchodu k nádražní hale využívali koridor, který k tomu bude vyhrazený,“ připomněl k dopravním omezením náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Rekonstrukcí přednádražního prostoru vznikne nových 134 parkovacích míst. Součástí nového prostoru budou také kryté zastávky a příchozí koridory, dále chce město do lokality přivést cyklostezku vedoucí ze Šumbarku a z centra města. Havířov také plánuje opravit komunikaci na ulici Železničářů či instalovat zde veřejné osvětlení a kamerový systém. Dále chce město revitalizovat volnou plochu před výpravní budovou, osadit nové prvky městského mobiliáře a v okolí vysadit zeleň. Rekonstrukce přednádražního prostoru má být hotova v únoru 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.