Havířov: V létě se chystá rekonstrukce Národní třídy

14.04.2022 21:49 | Tisková zpráva

Pro chodce bude bezpečnější, řidiče potěší nová parkovací místa

Havířov: V létě se chystá rekonstrukce Národní třídy
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V létě začne rekonstrukce havířovské Národní třídy, jejímž cílem má být kromě opravy povrchu komunikace především zajištění bezpečnosti chodců, zklidnění dopravy v centru města a vznik nových parkovacích míst. V plánu je místo dvou jízdních pruhů na každé straně vytvořit jeden, který bude dostatečně široký pro plynulost dopravy. Vznikne také prostor pro zhruba 80 šikmých i podélných parkovacích míst. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

„Všiml jsem si, že někteří občané mají k chystané rekonstrukci pár otázek, rád na ně odpovím. Před chystanou změnou byla samozřejmě provedena odborná technická studie Ostravskými komunikacemi, a. s, která sčítáním dopravy potvrdila, že provedenou úpravou nedojde k překročení kapacity jízdního pruhu přes 67 procent, čímž je prokázáno, že nedojde ke zhoršení současného průjezdu na dané komunikaci. Připravovaná dopravní úprava na ulici Národní třída v žádném případě nepřevádí dopravu na jiné komunikace. Jde o zklidnění provozu a ochranu chodců na této důležité městské komunikaci, kdy tranzitní dopravci budou mít možnost pokračovat dále rovně po Dlouhé třídě a havířovští rezidenti u Společenského domu odbočí na Národní třídu. Dále na základě této studie připravujeme projektovou dokumentaci cyklostezky na chodníku podél Národní třídy. Opravdu lichým se mi zdá argument, že tato rekonstrukce je přípravou na obchvat města. Vždyť zatím nebyla dokončena ani jeho přípravná fáze. A co se týče realizace, bavíme se o horizontu 10 až 15 let,“ uvedl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Mezi křižovatkou na ulicích Národní třída a Lípová, až po ulici Kapitána Nálepky, se počítá pouze s podélnými parkovacími místy. Šikmá budou zachována v prostoru od křižovatky 17. listopadu po ulici Kapitána Nálepky, jen dojde k otočení směru najíždění. Nová šikmá parkovací místa budou realizována pouze mezi křižovatkou ulic Národní třída a Široká, až po ulici Lípová ve směru jízdy od křižovatky s ulicí Dlouhá třída.

Rekonstrukce Národní třídy bude navazovat na rekonstrukci ulic Hlavní třídy a Dělnické, která probíhala loni v létě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…